Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Karşıyaka’da delege seçimleri tamamlandı. Karşıyaka’da siyaset yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, seçim sonuçlarını ilk kez Gündeme Bakış’a değerlendirdi.

ÜYE İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİMİNDEN MEMNUNİYETSİZİLiĞİ DİLE GETİRMİŞTİR. KARŞIYAKA’DA DEMOKRASİ KAZANMIŞTIR!
Özuslu, Karşıyaka’da demokrasinin kazandığını vurgulayarak, “Bütün partililer tüzüğün kendilerine verdiği seçme ve seçilme hakkını kullanmıştır. Bu bir demokratik olgunluktur. Parti üyelerinin partilerine olan saygılarının ifadesidir. Tüzük her bir üye için hak ve sorumluluk tarif eder. Üyelerimizde de haklarını ve sorumluluklarını yerine getirmiştir.

Bugün Karşıyaka’da demokratik kültür işlemiştir. Üyenin iradesi tecelli etmiştir. Mavi listeden yana irade koymuştur. Karşıyaka’da üyeler mavi listeden yana tavır koymuş, Karşıyaka’daki yönetimden memnuniyetsizliklerini dile getirmiştir. Bu çok ve net açıktır. Demokrasilerde başka yol yoktur. Sandık konmuştur. Üye, ‘biz Karşıyaka’da değişimden yanayız. Belediye başkanıyla ile uyumlu çalışacak ilçe yönetiminden yanayız’ demiştir. Bunun anlamı budur. Parti kazanmıştır. İzmir kazanmıştır” dedi.

EŞİMİN İSMİNİN ÇİZİLMESİ NORMAL. BİZ KAMUOYU ÖNÜNDE OLAN İNSANLARIZ. KURULTAYLARDA HEP TANINAN İSİMLER ÇİZİK YER!
Özuslu, Mavişehir Mahallesi’ne mavi listede yer alan eşi Müyesser Özuslu’nun isminin silinip Serdar Yavaşoğlu’nun yazılmasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Bu çok normal. Başa baş gitmesi beklenen bir seçimde beklenti doğru çıktı. Mavi 127, turuncu 126 oy aldı. Olası iki ilçe başkan adayı da turuncu ve mavi listelerde yer almıştır. Eğer listeler arasındaki fark fazla olup çizik olsaydı bu başka bir anlam taşırdı. Seçim başa baş gitti. Geçişlerin olması normaldir. Eşimin ismi neden çizildi? Sonuçta Özuslu soy ismi tanınıyor.  Kamuoyu önünde olan insanların isimleri çizilir.

Geçmiş seçimlere bakın en fazla çiziği tanınan isimler alır. Bu doğaldır. Özuslu soy ismini tanıdık bulduğu için üyeler çizmiştir. Şaşırtıcı değil. Burada da demokrasi işlemiştir”