GÜNDEME BAKIŞ- CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, önümüzdeki yerel seçimlerde Çeşme’den belediye başkanı aday adayı olmak için istifa etini açıkladı.  
Oran’ın istifasını açıkladığı açıklama şu şekilde:
“Mayıs 2014’ten bu yana büyük bir gururla yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Parti’mizin Çeşme İlçe Başkanlığı görevimden, Çeşme Belediye Başkanı Aday Adaylığım nedeniyle, genelge gereği istifa ettiğimi açıklıyorum.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Parti’mizin, Çeşme İlçe Başkanlığında görev yapan ve bugüne kadar birlikte, omuz omuza yürüdüğümüz tüm dava arkadaşlarıma, bizimle birlikte ter döken, emek veren yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

HEDEFİMİZ FARK YARATMAK
Çocukluğumdan beri bir parçası olduğum, on yıl (2004-2014) Belediye Meclis Üyeliği görevini onurla üstlendiğim, CHP İlçe başkanlığım süresince mahalle mahalle, ev ev dolaştığım, Çeşmemizin önceliklerini, hemşehrilerimin sorunlarını ve beklentilerini biliyorum.

Hedefim fark yaratmak ve Ovacık, Ildırı, Germiyan, Reisdere, Şifne, Dalyan, Çiftlikköy, Ilıca, Alaçatısıyla Çeşme’yi artık, hak ettiği noktaya taşımaktır.

KİMSE MERAK ETMESİN REÇETEMİZ HAZIRDIR.!
Turizmcimize, esnafımıza, balıkçımıza, çiftçimize, işçimize, memurumuza, engellimize, annemize, dara düşmüş bir babaya, iş bulamayan kardeşimize, emeklimize, öğrencimize el uzatmak, sokaktaki kediye, köpeğe, uçan kuşa, denizimize, plajımıza, rüzgârımıza, kavunumuza, enginarımıza, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur.”