GÜNDEME BAKIŞ - CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini iletti. İzmir’in büyük bir afetle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Nalbantoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer açıkladı. 8 saatte bir aylık yağış yağdı. Metrekareye 126 kilogram yağış düştü. Bunun benzeri en son 1995 yılında yaşanmıştı. Bu bir afettir. Bunu herkes böyle görürken AKP’nin sırf muhalefet yapmak için yaptıkları açıklamalar ibretliktir” dedi.

EKMEK ÇIKMAZ!
Nalbantoğlu, şunları söyledi:
“Yağmur AKP’li belediyeler tarafından yönetilen illeri vurduğu zaman afet ama İzmir’i vurduğu zaman başka bir şey! AKP’nin İzmir’e yaptığı bu muamele, bu bakış açısı asla ama asla kabul edilemez. İzmir’de bir felaket yaşanmıştır. AKP’ye buradan ekmek çıkmaz. Afetin siyaseti olmaz. İzmirlilere nasıl destek oluruz, yaraları nasıl sararız diye düşüneceklerine selden kütük kapma uğraşındalar. Çok yazık. İzmirli hemşerilirimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz yaraları sarmak, mağduriyetleri gidermek için yoğun bir çaba harcıyor”

VALİ BEY’İN SÖZLERİNE KULAK VERSELERDİ…
CHP’li Nalbantoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in aşırı yağış nedeniyle kamu çalışanlarına yarım gün idari izin verdiğini hatırlatarak, “İzmir Valisi Sn. Yavuz Selim Köşger, ‘İzmir’e sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür. Bu sebeple bir çok alt geçit ve yollar su baskını nedeniyle tıkalıdır. Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar’ açıklaması yaptı. Afetin siyasetini yapanlar en azından bu sözlere dikkat etseler ve kulak verselerdi farklı açıklama yapma ihtiyacı duymazlardı” dedi.