Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven Gündeme Bakış’a açıklamalarda bulundu.

İYİ BİR SONUÇ ALDIK AMA YETMEZ
31 Mart Yerel seçimlerinde Bornova’da başarılı bir sonuç aldıklarını ifade eden Güven, “Örgütümüz, belediye meclis üyeleriyle, kadın ve gençlik kollarıyla adeta et tırnak olarak 45 mahallede ciddi bir program yaptık. Bu programda mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak sıkmadık el bırakmadık. Bu süreçte ilçe başkanlığının yaptığı programa harfiyen uyulması da başarıyı yüzdesinin artmasını sağladı. Biz oy oranlarımızın zayıf olduğu bölgelere temasta bulunduk bu da oy oranımızın ciddi bir şekilde artmasını sağladı. Yüzde 49’lardan yüzde 58’lere çıkardık. Bu yeter mi, tabi ki yetmez, oy oranımızın yukarıya çıkarmak için elimizden gelen çabayı harcamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

MAHALLE DELEGELERİNİ TEVECCÜHLERİ DOĞRULTUSUNDA
İlçe kongresinde aday olup olmayacağına delege seçimlerinin ardından karar vereceğini açıklayan Güven, “Bornova’da 45 mahallenin 400 delegesi üzerinden seçimler yapılacak. Mahalle delegelerini teveccühleri doğrultusunda gerek ilçe başkanı olarak gerekse başka görevlerde hizmet vermeye hazırız, biz görev adamıyız” dedi.

BAŞKAN İDUĞ’A ÖVGÜ
Güven, “Mustafa Başkan ile yaptığımız sohbetlerde gençliğinde futbol oynadığında belirtiyordu. Mustafa Başkan futboldaki performansını belediyedeki işlere de yansıttığını düşünüyorum ve iyi işler yapıyor. Mustafa Başkan özel sektörde çabalarıyla iyi yerlere gelmiş ve hakkettiğini almış, dürüst çalışkan birisidir. Mustafa Başkan sivil toplum kuruluşlarında aldığı görevler itibariyle Bornova Belediyesi’ne önemli hizmetler vereceğini düşünüyorum. 5 yıllık başkanlık dönemi için geride kalan 80 günlük süreci ele aldığımızda bunu hazırlık dönemi olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu süreci iyi değerlendi. Belediye işleyişine göre ekibini kurup çalışacaktır. BORBEL, İZBAŞ sözleşmeleriyle çalışanlarıyla barışık olduğunu ve onlara önem verdiğini göstergesidir. Kendisiyle sürekli diyalog halindeyiz, geleceğe yönelik sağlam adımlar atıldığını düşünüyorum” dedi.

BU DURUMA İŞTEN ÇIKARILMA DENİLEMEZ
Bornova Belediyesi’nde işten çıkarılan personel hakkında yorumda bulunan Güven, “Bu duruma işten çıkarılma denilemez. Şirketlerde belirli bir deneme süreci bulunur. Bildiğim bu arkadaşlar kadarıyla onlar iki aylık deneme sürecine takıldılar. Daha sonra Mustafa Başkan da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gerçekten teknik olarak gerçekten ihtiyaç varsa ben onlarla yeniden konuşur, işe alırım’ dedi. Yani buna işten çıkarma diyemeyiz” diye konuştu.