GÜNDEME BAKIŞ – 1999 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Tayfur Çiçek, bir dönem aradan sonra 2009’da Demokrat Parti’den yeniden başkan seçildi. 2014 yerel seçimleri öncesi CHP’ye geçen Çiçek, seçilmeyi yeniden başardı. 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçim öncesi partisine aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Başkan Çiçek, “Belediye başkanlığını devam ediyoruz. Demirel’in dediği gibi siyasette bir saat bile çok uzundur. Her an şartlar değişebilir. Ben şehrimi seviyorum, İnsanlarımı seviyorum. 15 senedir hizmet ediyorum. Güzel şeyler yaptık. Yapıyoruz da. Borçsuza yakın bir belediyeyiz. Şehrimizin çıtası her geçen gün yükseliyor. Bazı şeyleri zamana bıraktım. Aday adayı başvurusu yapmak bana yanlış geldi. Aday adayı değil bu işi yapıyorum. İlk defa bu işe talip olacak insanları elbette başvurularını anlarım. Ancak aday adayı kategorisinin içine girmem yanlış olurdu. Başvuru yapan arkadaşlara saygı duyuyorum. Ama mevcutlar farklı değerlendirilmeli” dedi.

ASLINDA ARTIK DİNLENME ZAMANIMIZ GELDİ
Önümüzdeki süreç için çarpıcı değerlendirmelerden bulunan Başkan Çiçek, “Aslında artık dinlenme zamanımız geldi. Belediye başkanlığımız mesleğimiz gibi oldu. Devam edip etmeme arz talep meseli. Talep varsa yola çıkılıyor. Sağlık durumuna bakılır, ailenizi dinlersiniz. Talep varsa değerlendirirsiniz. Burada anketler yapılıyor anketlerde önde çıktığımız söylüyorlar. Diğer parti seçmenlerin de bize ilgili alakası var. Herkes birbirini tanıyor. Nezaketten de oluyor. Muhalefet diye bir keskin yapı yok. Herkesle iyi ilişkilerimiz var. Halkımız yüzüme kötü bir şey söylemiyor” dedi.

PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANIN KÖTÜLÜMEK ÇOK YANLIŞ
Başkan Çiçek, parti örgütüyle hiçbir probleminin olmadığını altını çizerek, konuyla ilgili şunları söyledi: “Hizmet anlayışım ve konumlar farklı. Genel başkanımız bir toplantıda, ‘belediye başkanları örgüt işlerine, örgüt te belediye başkanlarının işine karışmayacak’ demişti. Ben buna uydum. Asla ilçe kongrelerine, delege seçimlerine karışmadım. Ama bazılarının hevesleri varmış aday adayı oldular. Dolaşıyorlar. Belediye başkanı da aynı partiden kimi kötüleyecekler? Kimi eleştirecekler? Kalkıyorlar belediyeyi, belediyenin yaptığı işleri eleştirmeye çalışıyorlar. Bu yanlış.  Olmuyor. Aynı partiden insanlar hizmetleri, yapılanları savunacakları yerde eleştiriyorlar. Bu çok yanlış.  5 ay kala aday adaylarının dolaşmaması lazım. Parti genel merkezinin adayının belirlemesi lazım. Aday köylerde, meydanlarda çalışmalı. Tire adayının erken açıklanması lazım. Her dakika bir şeyler aşınıyor. Bilgi kirliliği var. Muhalefette atıp tutmaya başladı. Bunun önüne geçmeye başlamak lazım”