Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP kurultayının çekişmeli yarışın ardından PM’ye Rıfat Nalbantoğlu, Selin Sayek Böke, Ednan Arslan ve Devim Barış Çelik girerek kenti temsil etme fırsatı buldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 37. Olağan Kurultay’da PM seçilen İzmirli partilileri tek tek değerlendirdi.

“İZMİR’İN BAKIŞ AÇISI NEYSE ONA UYGUN SONUÇLAR ÇIKTI”

“Kurultayda PM seçimleri beklediğiniz gibi oldu mu?” sorusuna Bakan, “Kurultay sonuçları benim için sürpriz olmadı açıkçası, böyle bir sonucu bekliyordum. Kentin İzmir siyasetine bakışı neyse, ona uygun bir sonuç çıktı aslında. Tabana indiğinizde de aynı hassasiyetler var” diye konuştu.

“NALBANTOĞLU SADECE BU KENTİN DEĞİL, ÜLKENİN DEĞERİDİR”
İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan, “Birlikte siyaset yaptığımız çok nitelikli çok yakın dostlarımız, arkadaşlarımız da parti meclisine girdi. Ülkemize katkı sağlayacak arkadaşlar. Rıfat Ağabey’in seçilmesi beni çok mutlu etti, kendim Parti Meclisine girmiş kadar mutlu oldum. Rıfat Nalbantoğlu hak ettiği halde kent siyasetinde oluşturulan suni barajlar nedeniyle aktif siyaset yapamamıştı. Bu suni barajlar nedeniyle Milletvekili adayı olmak için TÜRMOB yönetim kurulu üyeliğinden istifa edip geri dönemeyen yine aynı suni barajlar nedeniyle Genel Başkanın 104’lük Parti Meclisi listesinde olduğu halde 52’lik listede Genel Başkanın iradesi dışında hakkı yenen bir arkadaşımız bu çok güzel sonuca bir hakkın iadesi olarak bakmak lazım. Bir de sağda solda yok şu kadar süredir siyasetin dışında diyenler var. Siyasetin dışında ise bu desteği nasıl sağladı? Tunç Soyer’in açık desteği siyasetteki aktif etkisinin en somut göstergesidir. Olağanüstü kurultay sürecinde kurultay delegesi idi ve imza vermedi Rıfat Nalbantoğlu, sadece bu kentin değil, bu ülkenin değeridir. TESMER gibi bir kurumu sıfırdan yaratmış, tarihi 2009 yerel seçim başarısını yönetmiş bir adamdır. Öte yandan birlikte siyaset yaptığımız çok nitelikli çok yakın dostlarımız, arkadaşlarımız da parti meclisine girdi, isim isim saymak istemiyorum ama hepsi partimize, ülkemize katkı sağlayacak arkadaşlar…” dedi.

"PARTİ İÇERİSİNDEKİ HUZURUN ARTMASINI SAĞLAYACAK"
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın parti içerisindeki uyumu sağlamakta katkı sunacağını ve motivasyonun yüksek birisi olduğunu kaydeden Bakan, “Bir diğer Parti Meclisi üyesi seçilen Ednan Arslan… Parti içinde zaman zaman tatlı mücadelemiz olsa da gençlik kollarından gelen, ailesini yakından tanıdığım, örgütten gelen, önseçimden çıkmış bir kardeşimiz. Motivasyonu yüksektir. Bir söz var ‘taç başı akıllandırır’ diye, onun da parti karar organında olması sebebiyle olgun bir siyaset yürüteceğinden ve İzmir’de parti içinde huzurun artmasına, senkronize ve uyumlu bir çalışmanın oluşmasına katkı sunacağına hiç şüphem yok. Biz İzmirliyiz bu kentin ekmeğini yedik, suyunu içtik, kendimizi ait hissettiğimiz başka bir yer yok. Aramızda uyumu sağlarız… Yeter ki bu kentin barış ve kardeşlik kültürüne yabancı, öfkeli, başının üzerinde yağmur bulutları ile gezen insanlar olmasın. Var diye söylemiyorum; bu kentin dinamiklerini anlatmak için söylüyorum. Biz aramızda güzel bir uyum sağlayacağız” diye konuştu.

"ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM"
İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin ülke için önemli bir kazanım olduğunu belirten Bakan, “Selin Sayek Böke benim bu kente ilk aday olduğu günden bugüne bu ülkenin kazanımı olduğu düşündüğüm bir arkadaşım. Dürüst, ahlaklı, akıllı ve bu partiyi gerek ulusal gerekse uluslararası alanda temsil temessül yeteneğine sahip bir arkadaşımız” açıklamalarında bulundu.

ENTELEKTÜEL BECERİLERİ YÜKSEK
CHP’li Bakan, Devrim Barış Çelik için ise “İl başkanı olabilecek yeterliliğe ve desteğe sahip olmasına rağmen Sayın Genel Başkanımızın mevcut il başkanımızla devam etmek istemesi üzerine bu konuda özveride bulunmuş, entelektüel becerileri yüksek, genç bir arkadaşımız. Onun da bugün itibariyle İzmir siyasetinde bir beyaz sayfa açarak ve aynı şekilde el ele tutuşarak partimizi ve ülkemizi Cumhuriyetin ikinci yüzyılına hazırlayacak bir anlayışla çalışacağına inanıyorum. Bu kadrolar İzmir’i en iyi şekilde temsil edecek. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu kentin milletvekili olduğunu kimsenin unutmaması lazım. Bizi öncelikle temsil eden Sayın Genel Başkanımızdır” dedi.

KİMSE ALAMADIĞI OYUNUN HESABINI BAŞKASINA SORMASIN
Seçim sonuçlarını eleştiren partililere uyarılarda bulunan Bakan, “Sağda solda tercih edilen arkadaşlarımızı sorumsuzca eleştirenler var. Onları da parti kültürüne uygun davranmaya davet ediyorum. Parti içerisinde herkesin yönetime gelmesini istediği, birlikte çalışmak istediği arkadaşları, desteklediği adaylar olabilir… Bu işin doğası bu. Ancak kimse alamadığı oyun hesabını başkasına sormasın. Listeyi delenler nasıl deldi de ben bu kadar az oyu niye aldım diye sorsun. Örgüt neylerse güzel eyler herkes eksiği kendi özünde arayacak...” diye konuştu.