Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP’de önümüzdeki yerel seçimler için çalışmalar hızla devam ediyor. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Gündeme Bakış’a önümüzdeki süreç ve partinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

DAHA İYİ SONUÇ ALACAĞIZ!
CHP’nin Bayraklı’da oy oranının yüzde 3 düşmesini Cumhur İttifakı ve İYİ Parti’nin seçimlere girmesiyle olduğunu kaydeden Alper, “Bayraklı’da 24 Haziran seçimlerinde CHP, Bayraklı’da istediği sonuçları aldı. Türkiye’de yapılan ittifaka rağmen iyi bir sonuç aldık. Cumhurbaşkanı adayımız müthiş bir oy aldı. Bayraklı’da CHP bir önceki seçimlere göre 3 puan düşüş görünüyor. Bu durumda ittifak ve İYİ Parti faktörü rol oynadı. Buna rağmen CHP Bayraklı’da başarılı bir sonuç çıkarmıştır. Bize oy veren vermeyen bütün Bayraklı halkına teşekkür ediyorum. Biz daha iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz” dedi.

ÖNEMLİ OLAN BAYRAKLI’DA CHP’NİN BAYRAĞININ DALGALANMASI
CHP bayrağının yeniden Bayraklı’da dalgalanması gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını dile getiren Alper, “CHP Bayraklı yarın seçim olacakmış gibi hazır. Sandık görevlerini dahi belirledik. Normal takvim işliyor. Seçimin 31 Mart 2019’da yapılması planlanıyor. Biz başvurularımızı almaya başladık. Biz adaletli bir şekilde, Bayraklı halkına daha iyi hizmet noktasında özen göstereceğiz. Burada önemli olan Bayraklı’da CHP’nin bayrağını tekrar dalgalanmasıdır. İki dönem boyunca CHP Bayraklı’da hizmet veriyor. Bayraklı artık CHP’nin kalesi haline gelmiştir. Kurumsal kent kimliğini kazanmış, İzmir’de ilçeler arasında parmakla gösterilen bir Bayraklı var. Bana göre Bayraklı küçük bir Türkiye’dir. Bayraklı Belediyesi önemli işler başardı. Bizim bu modeli İzmir’e ve Türkiye’ye yaymamız gerekiyor. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek CHP’nin kazanamayacağı hiçbir seçim yoktur” diye konuştu.

HALKLA GÖNÜL İTTİFAKI İÇERİSİNDEYİZ
AK Parti ile MHP’nin ittifak oluşturması halinde Bayraklı’daki durumu değerlendiren Alper, “Bayraklı’da biz ittifak içerisindeyiz. Bayraklı 10 sene önce kurulan bir ilçedir. CHP Bayraklı’da 10 sene boyunca halkla iç içedir. CHP’li belediye başkanıyla Bayraklı halkı ile tabandan gönül ittifakı içerisindeyiz” dedi.

HASAN BEY İZMİR’E RENK GETİRİR, FARK YARATIR
Alper, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın olası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görüş belirtti. Karabağ’ın her kesime hitap eden ve oy alabilecek bir isim olduğunun altını çizen Alper şunları söyledi:
“Hasan Karabağ, iki dönem belediye başkanımız ve kurucu başkanımızdır. İki dönem boyunca ilçemize önemli hizmetlerde bulundu. Güzel işlerin altına imza attı ve atmaya devam ediyor. Bu tecrübesini öngörüsünü İzmir’e yaymak istediği için böyle bir karar aldı. Kendisi öngörüsünü, tecrübesini İzmir’e yayabilecek kapasitesi vardır. Tabi kararı genel merkez verecektir, biz partimizin verdiği bütün kararlara saygılıyız. Hasan Bey ile İzmir neden olmasın, Hasan bey İzmir’e renk getirir, fark yaratır. Büyükşehir Belediye başkanlığı için ismi geçen adaylar hepsi bir birinden kaliteli ve önemli. Hasan Bey’in Bayraklı’da bir modeli bir hikayesi var. Hasan Karabağ, her kesimden oy alabilecek bir isim.”