Halil İbrahim Güler – Gündeme Bakış - CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Genel Başkan’a ‘aile yemeği’nden yaptığı ‘Onursal Genel Bakşan olun’ teklifinin basına yansıması sonrası ortaya çıkan kurultay rüzgarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nunda ‘acil değişim çağrısı’ sonrası fırtınaya döndü. İzmir’de CHP örgütü ikiye bölünürken, Gündeme Bakış’a konuşan partililer şunları söyledi:

‘BEN KURULTAY’A GİDİLECEK BİR DURUM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’
CHP İzmir Milletvekili Bedri Sertel: “Herkesin kendi şahsi düşüncesi olabilir. Ben Kurultay’a gidilecek bir durumun olduğunu düşünmüyorum. Seçimden yeni çıkılmıştır. Önceliğimiz, Türkiye’nin OHAL’den kurtulmuş ferah bir geleceğe ulaştırmaktır.”

‘HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN’
İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Kurultay gerekli olduğunu düşünmüyorum. Aziz Bey Belediye Başkanlığı görevini yapsın. Bizim önümüzde yerel seçimler var. Ona odaklanması gerekirsen parti içi tartışmalarla uğraşmamız gerekiyor. Herkes kendi işine baksın.”



‘KURULTAYA DEĞİL YEREL SEÇİME ODAKLANMAMIZ LAZIM’
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: “CHP kendi içerisinde enerji harcamamalıdır. Yerel seçimlere odaklanmalıdır. Belediye başkanlarının özellikle Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün ilçelerde ön seçimlere belirlenmesi gerekir. Yerel seçimlere odaklanmalıyız. Parti içerisinde tartışmalar yapılmamalıdır. Kurultay’a değil yerel seçimlere odaklanmalıyız”



'DEĞİŞİM DİYENLER ÖNCE KENDİLERİNDEN BAŞLAMASI GEREKİR'
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Doğru bulmuyorum... Partide Genel Başkan sorunu yoktur. Değişim' diyenlerin önce değişimi kendilerinden başlatması gerek...”



‘HALKIN ÇOK ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN PROBLEMLERİ VAR’
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: “2 aylık Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Genel Seçimler sürecinde işçiler, emekçilerle, halkımızla buluştum. Nereye gitsem, bir dokunup bin ah işittim. Halkın çok acil çözülmesi gereken problemleri var. Ekonomik sorunlar, eğitim, sağlık sorunları; iş cinayetleri, işsizlik, emeklilerin sorunları... Mesela OHAL'in yarattığı tahribat var. Tüm Cumhurbaşkanı adayları OHAL'i kaldırma sözü vermişti. Şimdi en acil gündem bana göre OHAL'in kaldırılması. Bu gündeme ve halkın sorunlarına yönelmek önemli. Bana göre partimizin gündemi budur. Ben hem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem de Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'nin seçim performansını gayet başarılı buluyorum. Şimdi bizim gündemimizde halkın sorunları ve yerel seçimler var. Öncelikle mevcut mevzilerimizi koruyup, ayrıca başka metropol belediyelere de CHP bayrağını dikme konusunda birliktelik sağlamalıyız. Az olan paramızı ve az olan enerjimizi kendi içimizde harcamamalıyız. Bugün çıkan bir Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlar Kurulu'nun yetkileri Cumhurbaşkanı'na verilmişken, memleketimiz antidemokratik bir anayasa ile yönetilirken; eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik, sosyal bir anayasa çok acil bir ihtiyaçken, bizlerin de her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacı var.”



'ABESLE İŞTİGALDİR'
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu:
İzmir şu anda yerel hizmet anlamında yenilikçi projelere ve halka yakın hizmete yönelik arayış içindedir. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun örgütü ilgilendiren bu konularla ilgileneceğine yerel seçimlere odaklanmasını beklerdik. Sayın Başkanın yaptığı açıklama bireysel siyaset yapmak, kendi ikbalini var etmek isteyenlerin yaptığı türden değerlendirmedir. Biz örgüt olarak Kılıçdaroğlu’yla birlikte yerel seçimlere çok daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız. Böyle bir açıklama yapmak zamanlama olarak abesle iştigaldir.

“DEĞİŞİM ZORUNLU AMA…”
CHP Bayındır İlçe Başkanı Bahzat Aydilek: “Değişimli zorun fakat bunun zamanlaması daha önemli. Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, kendi içerimizde böyle bir mücadelenin yapılmaması gerekiyor.”

“DOĞRU ZAMAN DEĞİL”
CHP Karabağlar İlçe Başkanı İhsan Yıldız: “Kurultay için doğru zaman değildir. Bizim yerel seçimlere hazırlamamız gerekiyor. Parti içi mücadeleye girmemiz gerekiyor.”

‘AZİZ BAŞKAN’A TAMAMEN KATILIYORUM’
CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar: “Aziz Başkana tamamen katılıyorum. Genel Merkez’e gidip oturma eylemi yapan Genel Merkeze gidip Başkan’a destek olmaya gitmeye çalıştılar. Bunlarda doğru değildir. Yerel seçimleri düşünerekten Kurultay’a gidilmesi gerekiyor. Genel Başkan yapılacak olan MYK toplantısında Olağanüstü kurul kararı alması gerekiyor”

‘BU AÇIKLAMA DOĞRU OLMAMIŞTIR’
CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak; Bu açıklama doğru olmamıştır. Ağabeylik görevi yapması gereken, partinin birlik ve beraberliğini savunacak bir makamda oturuyor. 16 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Seçim arifesinde yapmış olması çok manidar. AKP ‘nin bile veremeyeceği zararı bu çıkışlar veriyor. Aziz Başkan’n8ın bu noktada daha sağduyulu daha akılcı çağrısı yapması gerekiyor. Değişimden söz edenler değişime kendilerinden başlamalıdır. Burada çağrı yapanlar dönüp kendilerine bakmaldır. Ne kadar inandırıcı olduklarına bakmalıdır.