Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de 8 Kasım’da başlayan delege seçimleri 1 Aralık’ta son bulacak. İlçe kongrelerdi 14 Aralık-27 Ocak; il kongreleri ise 3 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YÜKSEL VE ARKADAŞLARI HAZIRLANIYOR İDDİASI
CHP İzmir siyasetine damga vuran isimlerden, eski İl Başkanı Alaattin Yüksel ve arkadaşlarının bazı ilçelerde çıkacak adayları destekleyecekleri ve il kongresi için de bir aday çıkaracakları parti kulislerine yansıdı. Kulislerde, “Deniz Yücel üzerinde herkes uzlaşsa bile Yüksel ve arkadaşları liste çıkaracak” değerlendirmeleri kulaktan kulağa yayıldı.

YANIT VERDİ!
Konuyla ilgili Yüksel Gündeme Bakış’a konuştu. Bu dönemde delege bile seçilmek istemediğini ancak Urla’daki partililerin kendisini listeye yazdığını anlatan Yüksel, “Kimseyle bir ilişkim yok. Görüşmem yok. Aday çıkartmak gibi bir şey asla kafamın ucundan geçmedi” diye konuştu.  

KOCAOĞLU İLE GÖRÜŞÜYOR MU?
Öte yandan Yüksel’le, yakın arkadaşı İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görüşmediği iddia edildi. Yüksel’in, aday belirleme sürecinden bu yana Kocaoğlu ile açılışlar ve düğünler haricinde bir araya gelmediği öne sürüldü.