GÜNDEME BAKIŞ -  CHP İzmir’de gözler bugün gerçekleştirilecek Bornova İlçe kongresinde olacak. Kongrede çok büyük sürpriz olmazsa Ertürk Çapın, Gürol Türkmentepe ve Selma Nalbantoğlu aday olacak.

GÜÇLER SAVAŞI!
Kongre tam anlamıyla güçler savaşına dönüşmüş durumda.

CHP İzmir eski İl Başkanı Murat Bakan, CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu; kongrede ilçe yönetimlerinde farklı kademelerinde görev alan Selma Nalbantoğlu’nu destekliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, kongrede aday olan eski ilçe başkanlarından Ertürk Çapın’ı desteklediği öğrenildi. Yıllardır Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, adaylardan Gürol Türkmentepe’ye destek veriyor. Yine Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise tarafsızlığı koruyor.

Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Bornova mevcut İlçe Başkanı Asım Güven, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam katılım gösterdi.

İDUĞ: ‘TARAFSIZ KALACAĞIM’
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kongrede tarafsız kalacağını açıklamıştı.

KONGREDE KIRMIZI, MAVİ VE BEYAZ YARIŞI

Bornova kongresinde adayların renkleri mavi, kırmızı ve beyaz olarak ayrıldı. Türkmentepe taraftarları kırmızı atkı takarken, Çapın cephesi beyaz, Nalbantoğlu kanadı ise mavi atkı takıyor.

BERGAMA’DA İKİ ADAY YARIŞACAK
CHP’nin yerel seçimlerde kaybettiği Bergama’da ise  İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ile yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olan Akın Yasa yarışacak.