Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Tire’de Hakan Şenoyar görevin alınmasının ardından CHP İzmir İl Yönetimi tarafından Şenol Sardoğan atandı. İlçede seçim tarihi merak konusu olurken, yeni bir tartışma patlak verdi. Eski CHP Tire İlçe Başkanı Hidayet Petin’den göreve atanan Şenol Sardoğan’a sert eleştirilerde bulundu.

SEÇİMDEN ALAVERE DALAVERE İLE KAÇAMAZSIN
Sardoğan’ın yaptığı açıklamalarla CHP Genel Merkezi’ni töhmet altında bıraktığını savunan Petin, “Görevi 1 ay içinde seçime gitmek olan kayyum başı Şenol Sarıdoğan, Seçim tarihini derhal açıkla! Kayyum başı olarak atanan Şenol Sardoğan ‘5 kişi kayyum olarak atandık. Ancak seçim olmayacak. 30 gün dolunca İl yönetimi bizi 15 kişilik yönetim kurulu olarak atayacak. Kimse ümitlenmesin’ diye söylemlerde bulunuyormuşsun. CHP tüzüğüne göre, Kayyum başı olarak 30 içinde seçime götürmen gerekiyor. Seçimden alavere dalavere ile kaçamazsın. TC.  Anayasasını KHK’larla İhlal ederek delik deşik yapan bir tek adama CHP olarak nasıl karşı çıkıyorsak, CHP tüzüğünde de delik açılmasına yönelik bu tarz açıklamalara da tüm CHP’liler olarak karşıyız. İl başkanlığını ve genel merkezin böyle bir açıklaması yokken ve böyle bir tüzük ihlalini konuşarak il başkanlığını ve genel merkezi nasıl töhmet altında bırakabilirsin” diye konuştu.  

 MAL VARLIĞINI AÇIKLAMADAN ADAY OLMA
Sarıdoğan’a seslenen Petin, “İlçe başkanı adayı olacaksan, belediye ihalelerine girmeyeceğine dair noterden kağıt imzala…  Belediye eski başkanı Tayfur Çiçek zamanında İlçe başkanlığı yaparken hakkında çok dedikodu çıktı. Müfettiş raporları dolaştı sağda solda… Seni o zaman uyarmıştım. Ya ihalelere girme, ya da ilçe başkanlığını bırak diye... Şimdi yine uyarıyorum. Noterden ihalelere girmeyeceğine dair noterden taahhütname kağıdı imzala. Mal varlığını açıklamadan ilçe başkanı adayı olma” diye konuştu.  

BORÇLARI BEN ÖDEDİM 
Petin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tayfur Çiçek'le 15 yıl Dershane zamanından beri Final Limited şirketi ortağıydınız. Tayfur Çiçek'in hisselerini belediye başkanı adayı olacak diye bize ‘alıver’ dediniz. Aldık. 180 bin lira batıktaymış şirket. Borç içinde iflas etmiş durumdaydınız. 150 bin TL Ziraat Bankası’ndan kredi çekip kapatıverdim.  Belediyeye kira ödememişsiniz… Eski başkan Sıtkı İçelli size tahliye davası açmış. Mahkeme boşaltma kararı çıkarmış.  Demokrat Parti’den seçilen Tayfur Çiçek bize boşaltın diye zabıtalarını yolladı. Kira ödememişsiniz diye... Tayfur Çiçek'in kira borcunu, Tayfur Çiçek'e ben ödedim. Kuruşuna kadar hepsini ödedim. Öğretmenlerin SSK paralarını ödememişsiniz, dershane zamanında öğretmenlerin SSK paralarını yatırmamışsınız. 48 bin TL ben ödedim” dedi.  

GÖREVE BAŞLAR BAŞLAMAZ…
 Sardoğan’ın oğlu ile ilgili iddiaları soran Petin, “Daha göreve geldikten 5 gün sonra İZSU’ya müdürü yaptırdın. Daha göreve başlar başlamaz bu doğru mu? Artı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 26 Temmuz'da Afyonkarahisar'da CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'ndaki konuşmasında; ‘Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Efendim falan milletvekili telefon etti, onun akrabası. Hiç dinlemeyeceksin’ hiç kimse siyaseti kişisel menfaat için yapmayacak ve ben dava adamı istiyorum’ söylemleri Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Salıcı’nın ‘Millet ittifakı iktidarında siyasi ahlak yasasını çıkararak, siyaset yoluyla zenginleşmeyi önlemek olacağını belirtmişken’ ve bu söylemleri hala kulakları çınlatırken, önce yerel belediyeye, sonra büyükşehir belediyesinde iş başı yaptırman ya da yapması doğru mu? ‘ben sadece seçim yapmaya geldim, biraz da üye yapayım’ dedin ancak sana düşen Seçim tarihini açıklamandır. Çık, seçim tarihini açıkla. İl yönetimini yanlış yönlendirme. Doğru yapamayacaksan istifanı ver. CHP' ye zarar verme…” dedi.