Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de belediye başkanı ve belediye meclis üyesi aday adayları için son başvuru tarihi 26 Ekim’e uzatıldı. Şimdiye kadar İzmir’in 30 ilçesinde belediye başkan adaylığı düşünen 205 partili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

PARTİNİN KASASI DOLDU!
205 kişinin tamamı aldıkları dosya için 250 lira ödedi. Sadece buradan partinin kasasına 51 bin 250 lira girdi. Parti, nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçeler için 7 bin 500 lira başvuru ücreti aldı. İzmir’de 91 partili belediye başkan aday adaylığı için 682 bin 500 lira ödedi.

NÜFUSA GÖRE BAŞVURU ÜCRETİ DEĞİŞTİ!
Nüfusu 100 binin altında olan ilçelerden ise 50 başvuru gerçekleşti. Bu partililerdin cebinden ise 5 bin lira çıktı. Toplam rakam ise 250 bin lira olarak gerçekleşti. Nüfusu 50 bin altında olan Kiraz, Dikili, Çeşme, Seferihisar, Bayındır, Selçuk, Güzelbahçe, Foça Kınık, Beydağ, Karaburun’da ise aday adayları 3’er bin lira verdi. Bu ilçelerden aday adayı olan 64 partilinin cebinden 192 bin lira çıkmış oldu.  

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 10 BİN!
Büyükşehir adaylığı için parti 10 bin lira ödenti istedi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın ve CHP izmir eski Milletvekili Musa Çam toplamda 40 bin lira verdi. Böylece CHP’nin kasasına giren para 1 milyon (trilyon) liranın üzerine çıkmış oldu.

MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI SAYISI CUMA GÜNÜ KESİNLEŞECEK
Öte yandan CHP’de aday adaylığı başvuru tarihi olan 26 Ekim Cuma günü belediye meclis üyesi aday adayı sayısı da kesinlik kazanacak. Partinin kasasına girecek paranın 1 milyon 500 bin lira olması tahmin ediliyor. Öte yandan başvuru ücretlerinin genel merkezin kasasında toplandığı bildirildi.