Halil İbrahim / GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Belediyesi son meclisinde Başkanvekili AK Partili Aydın Pehlivan’ın 65 milyon TL kredi için yetki istemesine CHP grubunu karşı çıktı. Meclis’te flaş bir gelişme yaşandı ve CHP'li meclis üyeleri  Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge, aK Partili başkanın talebine olumlu oy kullandı.

DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILDI
CHP’li üç ismin grup kararına rağmen krediye “evet” oyu kullanması CHP’de tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP İzmir il yönetimi harekete geçerek Ünal, Aydın ve Özge hakkında disiplin süreci başlattı.

GENEL BAŞKANIMIZ ‘İŞÇİ VE EMEKÇİ HAKKI ÖNCELİĞİMİZDİR’ DER
Toplantıda krediye olum oy kullanmasının nedenini açıklayan CHP’li Ünal, “Genel başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu hep; ‘İşçi ve emekçi hakkı önceliğimizdir’ der. Genel başkanımızın önceliği de benim önceliğimdir. Çok fazla işçi mağdur oldu, bunun olmasını istemiyoruz. Geçim sıkıntısı yaşıyorlar, sağlık problemleri var. Daha birkaç ay önce belediyeden alacağını tahsil edemediği için bir arkadaşımız 3 çocuğunu geride bırakarak intihar etti. Başka intihar olsun istemiyoruz. İşçilerin alacakları bulunuyor. Biz işçinin emekçisinin haklarını birinci derecede önceliklendiren bir partiyiz. Ben bu durumda gereğini yaptı” dedi.  

PARTİMİZDEN BAZI İSİMLER FAALİYET RAPORUNA RET VERMİŞLERDİ
Ünal Serdar Aksoy Menemen Belediye Başkanı olduğu dönemde 2020 faaliyet raporlarına bazı CHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullandığını hatırlatarak, “Disiplin süreci partimizin yetkili organlarının takdiridir. Dolayısıyla bu konuyla ilgili yorum yapmayacağım. Bununla ilgili tek bir şey söyleyebilirim. Geçtiğimiz yıl bizden 4-5 arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı olmasına rağmen faaliyet raporlarına ret kararı verdi. Bunun dışında grup kararına uymayıp AK Parti’nin önerisi ve oylarıyla encümene ve komisyon seçildiler. Bu arkadaşlarla alakalı bir disiplin süreci işletilmedi. Acaba neden işletilmedi? Belediye başkanına karşı bu tutumda işletilmeyen disiplin kuralı, hemen bir gün sonra başlatıldı. Biz bunu basın yoluyla öğreniyoruz” dedi.