Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir İl Örgütü’nde kıran kırana geçen delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri sürecine geçildi. Gözler ise Buca'daki yarışa çevrilirken, CHP Buca İlçe Başkanı Adayı Hacer Taş adaylık açıklaması gerçekleştirdi. 
MİTİNG GİBİ ADAYLIK AÇIKLAMASI
CHP Buca İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen adaylık açıklaması öncesi, Menderes Caddesi’nde yoğun bir kalabalıkla karşılaşan Hacer Taş, “İşte örgüt işte başkan” sloganlarıyla karşılandı. Taş, ilçe binasının önünde ise meşalelerle, marşlarla, alkışlarla karşılandı.  Çok sayıda delegenin katılımıyla dikkat çeken toplantıya CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın yanı sıra yüzlerce partili katıldı. 

ÖRGÜTE GÜÇ KATMAK İÇİN, İKTİDAR İÇİN, BARIŞ İÇİN ADAYIM
Konuşması öncesi açıklamaya katılanlara kırmızı karanfil dağıtan Hacer Taş, kürsüde sözlerine örgütü selamlayarak başladı.  Taş, “Bizlerin gelecek hayalleri kuruduğu bu kent, benim de bir işçi kızı olarak örgütlü mücadeleye gönül verdiğim, birlikte yaşama hayaline gönül verdiğim kenttir.   CHP her zaman ilklerin partisi olmuştur, öncü olmuştur, devrimci olmuştur. Bu bilinçle yürüdüğümüz yol ve siz büyük örgütümüzün tercihiyle, ilçe başkanı adayı olarak karşınıza çıkmama imkan vermiştir.  31 Mart’ta Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok kentte kazanılan CHP iktidarını genele taşımak için, ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak, devraldığımız bu bayrağı bir adım daha yukarıya taşımak için,  örgütümüzün gücüne güç katabilmek için, sevgi dilini hakim kılmak için,  barış türkülerini hep bir ağızdan söyleyebilmek için Buca İlçe Başkanı adayıyım” diye konuştu. 

GERÇEK DEMOKRASİ GELİNCEYE KADAR MÜCADELE
Konuşmasında mücadele mesajı veren Taş, “Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz.  Biz biliyoruz ki mücadele edenler hep kazanmaz ama kazananlar hep mücadele edenlerdir. Amacımız ve inancımız CHP ’yi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır. Bu görevi örgütüm teveccüh eder de verirse herkesin derdini çözmeye çalışan, kimseyi ötekileştirmeyen bir başkan olacağıma söz veririm” şeklinde konuştu.  

ARTIK AİLE KAVGALARINDAN SIKILDIK
Taş, “Buca örgütü vefalıdır, emektardır. Buca, örgütlü mücadelede hep en önde olmuştur. Bununla her zaman gurur duydum. Artık bu büyük aile kavgalardan, çekişmelerden, bireysel hırslardan sıkıldı, bıktı. Artık iktidar olmak istiyoruz. Haydi Mustafa Kemal’in aydınlığına inanlar haydi gençler, kadınlar beyler yola çıkıyoruz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de omuz omuza çalışarak umudu güçlendireceğimize inancım tamdır. Aydınlık geleceği, kardeşliği hep birlikte inşa edelim. Buca’da barış dilini hep birlikte kullanalım ve kuralım” ifadelerini kullandı.