Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Başkan Başdanışmanı, YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "önseçim" açıklamasını değerlendirdi. Kendisini örgütün kantarında görmek istediğini ancak süreçte kimin hangi yöntemle milletvekili olacağından daha çok Türkiye'nin geleceğinin nasıl olacağı kaygısının ön planda olduğunu kaydeden Polat, "Konuşmanın alt metinlerini incelediğiniz zaman 'Bunu parti meclisinde tartışmamız lazım. Birçok yerde önseçim olmayacak' demesi birçok yerde önseçim ihtimalini işaret ediyor bize. Ben sosyal demokrasiye inanmış, sol geleneklerden gelen bir insanım. Örgüte, örgütlü topluma inanan bir insanım, örgütün vicdanına da güveniyorum. Mesele benim hangi yöntemle milletvekili adayı olup olmayacağım değil, mesele Türkiye meselesi. Yoksa önseçim açıklansın, ben kendi göbeğimi kendim keseyim. 5. senesine girdiğimiz yasama faaliyetlerimiz var, kent içinde çalışmalarımız var. Biz bu 5 sene içinde ne yapmışız; örgütün kantarında, vicdanında neredeyiz, kendi karnemizi görmek açısından da önseçim önemli. Kendi göbeğimi kendim de kesmek isterim bu konuda hiçbir beis yok ama önümüzde Türkiye var. Türkiye'de hangi yöntemle başarılı olacaksak, iktidarı, demokrasiyi, refahı, huzuru hangi yöntemle iktidara gelip değiştireceksek, ona bakılması gerekiyor" dedi. 

"AKP ÖNSEÇİM YAPTIĞI İÇİN İKTİDAR OLMADI"
Aday belirleme noktasında CHP MYK'nın en doğru karar vereceğini anlatan Polat, "Bununla ilgili MYK'mızın, Genel Başkanımızın ciddi çalışmalar yaptığını biliyorum. Dolayısıyla önseçim ya da aday yoklaması, merkez yoklaması bunların hiçbirinin Türkiye'den daha kıymetli olmadığını düşünüyorum. Hangi yöntemle partimiz adaylarını belirleme kararı verirse versin, aday olmak istersem o yöntemle girerim. Benim vizyonumda, ideolojik yapımdan gelen arkadaşlarımın hepsi önseçim ister fakat bir gerçeği de unutmamak lazım; AKP bugüne kadar önseçim yaptığı için iktidar olmadı. Dolayısıyla sizin adaylarınızı neyle belirlediğiniz değil adaylarınız bu toplumun yüzde kaçına tekamül ediyor buna bakmak lazım. İyi, sağlıklı adaylar belirleyip belirlemediğiniz önemli. Ben bu dönemki arkadaşlarımın hepsiyle çalıştım, kötüler partiden elemine oldu iyiler çalışmaya devam ediyor. Ben çalıştığımız arkadaşlarımızın hepsinden razıyım" ifadelerini kullandı. 

"YA BİR YOL BULACAĞIZ YA BİR YOL AÇACAĞIZ"
CHP'nin sahada insanlara dokunarak kendini anlattığını belirten Mahir Polat, "CHP bir karar verdi, Hannibal'ın meşhur lafı gibi; ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. İnanılmaz derecede kapalı bir medya düzeninde, CHP'nin ne yaptığının özellikle kırsaldaki insanlara iletilmediği, önüne sansür konulduğu bir medya düzeni ile karşı karşıyayız. Bizim sesimizi duyurabilmek için çalışmak ve insanlara teker teker dokunmak dışında alternatifimiz yok. Ben 55-57 vilayete gittim, bütün arkadaşlarım da 50'nin üzerinde vilayetlere gittiler çalışmaya. 30 ila 80 arası milletvekili gidiyorsunuz, 2 gün çalışıyorsunuz, 80 çarpı 2... 160 gün sahadasınız demek bu. Her biri günde ortalama bin kişinin elini sıksa 160 bin insana dokunuyorsunuz. CHP'nin ne yaptığını, çözüm önerilerinin neler olduğunu vatandaşa anlatan bir CHP var. İyi milletvekillerinin seçilmesi dedik, bu milletvekilleri hem rakip partiyle hem bizi bloklayan medya düzenine karşı mücadele verdiler. Ben sanmıyorum Cumhuriyet tarihinde bu kadar çok çalışmanın, halka inmenin olduğunu. Dolayısıyla önseçim, aday yoklaması ya da merkez yoklaması ne olursa olsun örgütün vicdanı ya da MYK'mızın vicdanı iyileri, enerjisi yüksek adayları çıkartıp Türkiye mücadelesinin içine birer aktör olarak sokacaklarına inanıyorum. Benim kişisel tercihim örgütün kantarında kendimi görmektir" diye konuştu. 

"İSTİYORUM DİYEREK MİLLETVEKİLİ OLMADIM"
CHP'li Polat "Bir dönem daha milletvekili olmak istiyor musunuz" sorusuna ise "Yaşım genç, partimizin vereceği her göreve hazırım. Ben 'Milletvekili adayıyım' diyerek milletvekili adayı olmadım. Genel Merkezde bir görevimiz var, bu görevin bilinci ve sorumluluğu içindeyim. Konuşacağım, izin isteyeceğim, izin verirlerse aday olmak elbette isterim" yanıtını verdi. 

"HERKESİN GÖNLÜNDE CHP'Lİ BİR ASLAN VAR"
Polat, Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin Cumhurbaşkanı adaylığı için geçmesini ise, "Herkesin gönlünde bir aslan yatıyordur. Ne mutlu ki herkesin gönlünde CHP aslanlarının yattığı bir Türkiye var. Türkiye'de yeni dönemde yeni bir Cumhurbaşkanı olacak, Cumhuriyeti 2. yüzyılında demokrasi ile taçlandıracağız, bu arayışın da CHP'nin üyeleri içinden yapıldığını görüyoruz. 13. Cumhurbaşkanı Türkiye'yi demokrasi ile taçlandıracak" sözleriyle değerlendirdi.