CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, Türkiye’nin tarihinde gördüğü en büyük doğal felaketlerden birini yaşadığını, ülkenin dört bir yanında çıkan yangınların adeta cennet vatanı cehenneme çevirdiğini belirtti. Ülkemizin akciğerleriyle birlikte börtü böceğin, çiftlik hayvanlarının, hatta müdahalelerin yetersizliğinden kaynaklı olarak ağır sonuçlar doğurabilecek termik santralin de bu yangınla birlikte zarar gördüğünü kaydeden Av. Sevda Erdan Kılıç, "(Kuraklık ve iklim krizi geliyorum) derken geleceğimize bırakacağımız en büyük mirasımız olan doğamız, AKP iktidarlarının politikaları ve beceriksizlikleri nedeniyle tahrip olarak yanıp bitmiştir." dedi.

"AKP'li yöneticiler yanacak yer kalmayana kadar seyretti"

28 Temmuz tarihinde başlayarak ülkemizin birçok ilinde çıkan orman yangınlarının yetersiz ekipman ve müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç Kılıç, birçok vatandaşın maddi manevi çok büyük zararlar gördüğünü, birçok köyün kül olduğunu ve yurttaşların yerinden yurdundan olduğunu dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “İnsanlar vatanını savunur gibi topraklarını, evini, hayvanlarını, doğasını savundu ancak başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olmak üzere AKP'li yöneticiler yangınları son ev yanana kadar izlemekle yetinmiştir. Ta ki yanacak yer kalmayana kadar.” dedi.

"Sizin bu vatandaş ile alıp veremediğiniz nedir?"

TBMM Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yangınlar halen devam ederken, yangın söndürme araç ve gereçleri yetersiz kalmış, Azerbaycan, İspanya ve Hırvatistan gibi ülkelerden yardımlar gelmiş ancak itibarını ülkenin geleceğinden önde gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle, Somali Federal Cumhuriyeti'ne toplamda 30 milyon dolarlık hibe anlaşması yapıldığını duyurmuştur. Peki Cumhurbaşkanı'na soruyorum; madem 30 milyon dolar hibe yapabiliyoruz, Türk Hava Kurumu'nun 4 milyon dolarlık bir harcama ile tekrar uçabilecek uçakları, her sene yaşadığımız orman yangınlarına rağmen neden hazır hale getirilmedi? 30 Milyon dolarlık hibe kaynağımızla orman yangınlarına müdahale edecek uçak ve/veya helikopter neden kiralanmadı? Her yer yanana kadar Avrupa Birliği'nden neden yardım istenmedi? Sizin bu vatandaş ile alıp veremediğiniz nedir? Zira ürettiğiniz politikalar vatandaş lehine bir davranış içermemektedir.

Ülkemiz genelinde çıkan orman yangınlarında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza ve yangın işçilerimize rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Yangınları söndürmek için canla başla mücadele eden bütün yangın işçilerine ve yardımda bulunan bütün vatandaşlarımıza kolaylıklar dilerim. Geçmiş olsun Türkiye.”