GÜNDEME BAKIŞ - CHP’li Bayır’ın partililerini 7 Haziran seçimleri ve 7. Sıradan seçilen Murat Bakan'ı örnek örnek göstererek şu şekilde uyardı:

Bazı partililerimizin, ‘’HDP’nin barajı geçmesi gerekiyor. Bu yüzden ailemizden bir ya da birkaç oy da HDP’ye oy verelim’’ düşüncelerini, bu günlerde çok sık duyuyorum. Ne yazık ki, her seçimde olduğu gibi, herhangi bir siyasi partinin barajı geçerek demokrasi görevini yerine getirebilmesi için, yine biz CHP’liler üzerinde bir algı oluşturuşmuş durumda. Hatırlayın; 7 Haziran seçimlerinde ‘’HDP baraja takılacak. Bu yüzden oy vermeliyiz.‘’ şeklinde aynı bir algı oluşturulmuş ve HDP barajı geçmiş, İzmir 1. Bölgede 147.636 oy alarak, 1 milletvekili çıkartmıştı. Sonrasında ise, Tayyip Erdoğan’ın ‘’Ben seçimi saymıyorum. Yeniden yapalım bu seçimi’’ demesinin ardından, 1 Kasım seçimlerinde, HDP’nin baraj sorunu olmadığını gören bazı partililerimiz HDP’ye verdikleri emanet oyları geri almış, HDP 129.403 oy alarak yine 1 milletvekili çıkartarak, barajı aşmıştı. Böylelikle biz 7 Milletvekili çıkartarak Murat Bakan arkadaşımızı da meclise götürmüştük.

 

Değerli Yol Arkadaşlarım, Şunu iyi bilmeniz gerekiyor ki, HDP’nin elimizdeki son anketlere göre bir baraj sorunu yoktur. Bu yüzden sandığa gittiğiniz de, aklınızda herhangi bir soru işareti kalmadan, bir oy CHP’ye, bir oy da Muharrem İnce’ye mührü rahatlıkla basabilirsiniz. Unutmayın ki sizler; 6 Ok’u benimseyen, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün partisinin neferlerisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Haziran’da hep birlikte bu karanlık dönemi atlatacağımızı ve geleceği yeniden hep beraber inşa edeceğimizi ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.