Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu’nun Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik kullandığı ifadeler istifa ile sonuçlandı. 

TÜZÜK NE DİYOR
Guruşçu’nun istifasının ardından boşalan koltuğa kimin geleceği merak konusu. Parti tüzüğünün 24. Maddesinin 4. bölümünde, “İl ve ilçe başkanlığı boşaldığında, olağan kongreye kadar görev yapmak üzere yenisi, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ya da partililer arasından, il ve ilçe yönetim kurulunun üye tam sayısının salt çoğunluğuyla ve geciktirilmeden seçilir” maddesi yer alıyor.
Bu maddeye göre, ilçe yönetimi kendi içinden bir ismi seçebilecek. Ya da parti üyesi bir isim aday gösterilip salt çoğunluğun oyunu alırsa yeni ilçe başkanı olabilecek. 

KENDİ İÇİNDEN SEÇMEK İSTİYOR
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; ilçe yönetimi kendi içinden bir ismin seçilmesini istiyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da bu konuda ilçe yönetimi destekliyor. Batur’un da desteğini alan İlçe Sekreteri Gülden Aslı Değirmenci’nin ismi öne çıkmış durumda. Gülden Aslı Değirmenci, SHP’nin son İl Başkanı, geçtiğimiz yıl vefat eden Hilmi Değirmenci’nin kızı…

GENEL MERKEZ ‘BEKLEYİN’
Öte yandan CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Konak ilçe yönetimine, “Bekleyin” mesajı verdiği öğrenildi.

GÖRÜŞMELER YAPILDI

Gün boyu konuyla ilgili görüşmeler yapıldı. İlçe yönetiminin bir aksilik olmazsa yarın (Çarşamba) sabah erken saatlerinde ilçe başkanını belirlemek için toplanacağı öğerenildi. 

DÜŞÜK BİR İHTİMAL AMA
Çok düşük bir ihtimal olsa da CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ilçe yönetiminin istifasını isteyebileceği ve yeni bir atama yapabileceği belirtiliyor. Ancak parti kulislerinde bu ihtimalin zayıf olduğu belirtiliyor.