GÜNDEME BAKIŞ-  CHP’de kongre takvimi işlemeye devam ederken, İzmir’de büyük bir çekişmenin yaşanacağı Karşıyaka’da ilk hamle geldi. Mavi Liste Platformu 5 maddelik bildirge yayımlayarak, yeni yönetimin tarifini yaptı.

Mavi liste platformuna Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski Başkan Cevat Durak, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, il yöneticisi Sadrettin Coşkuner,  Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in kardeşi Abdullah Engin, Şener Akdemir gibi isimler destek veriyor.

KIRMIZI LİSTE ÇIKTI
Mavi liste ile görüş ayrılığı yaşayan bazı isimler kırmızı liste yola çıktı. Buradaki isimler de Uğur Yıldırım'a karşı oldukları belirtildi.

BEYAZ LİSTE HAREKETE GEÇTİ
Yıldırım'ı destekleyenler ise beyaz liste etrafında toplandı. Partililer Yıldırım'ın seçilmesi için çalışma başlattı. 

HEDEF CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK
Hedeflerinin CHP’yi önümüzdeki seçimlerde iktidar yapmak olduğu belirtilen bildirgede, “Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Örgüt Üyesi Değerli Yol Arkadaşımız. Yoldaşımız. Bildiğiniz gibi partimiz son yerel seçimlerde büyük bir başarı yakaladı. Artık hepimizin tek hedefi var; Önümüzdeki genel seçimlerde partimizin iktidara geçmesini sağlamak. İktidar başarısı için yapılması gereken ilk şey, tüm örgütümüzü ‘iktidar’ hedefi etrafında birleştirecek bir İlçe yönetimi oluşmasını sağlamak. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yapılacak mahalle delege seçimleri ve ilçe kongresi hepimiz için büyük önem taşıyor. Bu süreçle her birimize düşen önemli bir görev var; karar vermek” denildi.

5 MADDELİK BİLDİRGE
Mavi liste tarafından 5 maddelik bildirge yayımlanarak şu ifadelere yer verildi:

“1) İlçe başkan adayı eski veya yeni belediye başkanının akrabası olma sıfatı ile o koltukta oturuyor olmamalı.

2) Mahalle temsilcilikleri ilçe başkanının 15 günde bir kendi kafasına göre değiştirdiği görevler değildir. Mahalle temsilcileri üyeler önüne sandık konularak mahalledeki üyeler tarafınca seçilmeli.

3) Parti üyelerini bizden-sizden diye ayıran ilçe yönetimi olmaz, olmamalıdır. Her parti üyesine saygı gösterilmeli, birlik ve beraberlik tam anlamıyla sağlanmalıdır.

4) Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundaki temel ilke ve değerlere tam anlamıyla bağlı, demokratik adil, liyakat sahibi kişilerce yönetilmeli, CHP Karşıyaka İlçe Yöneticileri Atatürkçü ve Halkçı duruşuyla tüm Türkiye örnek olmalıdırlar.

5) Önümüzdeki genel seçimlerde hedefimiz Karşıyaka'da en az %75 oy oranına ulaşmaktır. Bu yolda belediyemiz, il yönetimimiz ve genel merkezimiz ile tam bir uyum İçerisinde çalışılacaktır.

Bu düşünce ve duygularla tüm örgütümüzü önümüzdeki mahalle delege seçimlerinde mavi listeye destek olmaya davet ediyoruz. Saygı ve Sevgilerimizle.”