GÜNDEME BAKIŞ – CHP genel merkezi İzmir’de büyük bir operasyon yaptı. Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın olan birçok belediye başkanını aday göstermedi.

MEVCUTLARDAN KALANLAR
Parti Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya’yı, Bayındır’da Ufuk Sesli’yi, Güzelbahçe’de Mustafa İnce’yi, Karabağlar’da Muhittin Selvitopu’nu yeniden aday gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve dört dönemdin Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yürüten Abdül Batur’u Konak’tan aday gösterdi.

2 İSİM PM'YE TAKILDI!

MYK'nın PM'ye sunduğu Bayraklı için sunduğu Cevat Durak ile Buca Aydoğan Hepdemirgil isimleri burada veto yedi. Bayraklı ve Buca adayları bir sonraki PM'de belli olacak. 

ADAY GÖSTERİLMEYENLER
CHP Genel merkezi Konak’ta Sema Pekdaş’ı, Bornova’da Olgun Atilla’yı, Urla Sibel Uyar’ı, Çeşme’de Muhittin Dalgıç’ı, Karşıyaka’da Hüseyin Mutlu Akpınar’ı, Bergama’da Mehmet Gönenç’i (aday adayı olmamıştı), Beydağ’da Vasfi Şentürk’ü, Çiğli’de Hasan Arslan’ı, Dikili’de Mustafa Tosun’u, Foça’da Gökhan Demirağ’ı, Gaziemir’de Halil İbrahim Şenol’u, Karaburun’da Ahmet Çakır’ı, Menemen’de Tahir Şahin’i aday göstermedi. Aday adayı olan 12 belediye başkanı aday gösterilmedi. Bergama belediye başkanı Mehmet Gönenç ise aday adayı olmadığını açıklamıştı. CHP'li başkan tarafından yönetilen Tire ise İYi Parti'ye bırakıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yerine Yelda Celiloğlu adayl gösterildi. Böylece değişim sayısı toplamda 15 oldu.  

ESKİ BAŞKANLAR GÖREVE!
Ödemiş eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş Ödemiş’in, 2009-2014 yılları arasında Kemalpaşa Belediye Başkanı olan Rıdvan Karakayalı da yeniden Kemalpaşa’nın adayı oldu.

ESKİ İL BAŞKANI VE İLÇE BAŞKANLARI ADAY GÖSTERİLDİ
CHP’nin Çiğli Belediye Başkan adayı eski İlçe Bşkanı Utku Gümrükçü oldu. Parti, Bergama’da eski İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz’ı, Beydağ’da eski İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar’ı, Çeşme’de eski İlçe Başkanı Ekrem Oran’ı, Karşıyaka’da eski ilçe yöneticisi Cemil Tugay’ı, Foça’da eski ilçe başkan yardımcısı Fatih Gürbüz’ü, Narlıdere’de İl eski Başkanı Ali Engin'i, Gazemir’de eski ilçe yöneticilerinden Halil Arda’yı, Aliağa’da eski ilçe başkanı Özcan Durmaz’ı, Kınık’ta eski ilçe başkanı Ahmet Özkan’ı aday gösterdi. Bornova adayı Mustafa İduğ ise 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediye meclis üyesi olarak görev almıştı. 

MECLİS ÜYELERİ BAŞKAN ADAYI OLDU
Dikili, Menderes, Selçuk, Karaburun, Seferihisar’da aday gösterilen isimler ise meclis üyesi olarak aday oldukları ilçelerde görevlerini sürdürüyor.

İKİ İLÇE İYİ PARTİ'YE
Kiraz ve Tire ise ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bırakılmıştı.

İŞTE CHP’NİN BAŞKAN ADAYLARI!
Aliağa Özcan Durmaz (eski ilçe başkanı)
Balçova Mehmet Ali Çalkaya (mevcut başkan)
Bayındır Ufuk Sesli (mevcut başkan)
Bayraklı -
Bergama İdris Yavuz Yılmaz (Eski ilçe başkanı)
Beydağ Feridun Yılmazlar (Eski ilçe başkanı)
Bornova Mustafa İduğ (iş insanı)
Buca -
Çeşme Ekrem Oran (eski ilçe başkanı)
Çiğli Utku Gümrükçü (eski ilçe başkanı)
Dikili Adil Kırgöz (meclis üyesi)
Foça Fatih Gürbüz (eski ilçe yöneticisi)
Gaziemir Halil Arda (eski ilçe yöneticisi)
Güzelbahçe Mustafa İnce (mevcut belediye başkanı)
Karabağlar Muhittin Selvitopu (mevcut belediye başkanı)
Karaburun İlkay Girgin Erdoğan (meclis üyesi)
Karşıyaka Cemil Tugay (eski ilçe yöneticisi)
Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı (eski belediye başkanı)
Kınık: Ahmet Özkan (eski ilçe başkanı)
Konak Abdül Batur (Narlıdere Belediye Başkanı)
Menderes Mustafa Kayalar (meclis üyesi)
Menemen Serdar Aksoy (iş insanı)
Narlıdere ,Ali Engin (eski il başkanı)
Ödemiş Mehmet Eriş (eski belediye başkanı)
Selçuk Filiz Ceritoğlu Sengel (meclis üyesi)
Seferihisar Yelda Celiloğlu (meclis üyesi)
Torbalı İsmail Uygur (eski belediye başkanı)
Urla Burak Oğuz (iş insanı)