GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, skype üzerinden basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekilleri katıldı.

SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ
Yücel, konuşmasında hükümeti sert sözlerle eleştirdi ve yapılması gerekenleri sıraladı. Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı dayanışma kampanyasına il yönetimi ve milletvekilleri olarak bin paket erzakla destek olacaklarını duyurdu. Yücel, “7 maaşımı bağışlıyorum diyerek, televizyon ekranlarından IBAN numarası paylaşarak ağır ekonomik koşullar altında yıllardır ezilen, bedel ödeyen halkımızdan sosyal devleti yok sayan bir anlayışla para isteyerek salgınla mücadelede başarılı olmak mümkün değildir” dedi

NASIL BİR KİBİR ANLAMIŞ DEĞİLİM!
Bir soru üzerine Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, “Bizim kimseden konaklama talebimiz yok” açıklamasını değerlendirdi. Soyer, “Gerçekten çok üzücü. Sağlık emekçilerimiz için kiraladığımız bu yere böyle bir talepte bulunmadık denmesi ve bunu basınla paylaşılması çok üzücü. Nasıl bir kibirdir anlamış değilim! Nezaketen ihtiyacımız olmayabilir ama teşekkür edilebilirdi. Bunu bile düşünmemek ve açıklama yapmak gerçekten üzücü” dedi.

KONTROLLÜ KARANTİNA OLSUN!
Soyer, sokağa çıkma yerine kontrollü karantina tabirinin daha yerinde olacağını belirterek bir kez daha çağrıda bulundu. Soyer, “Öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde bu salgın yayılacak. Sağlık alt yapımız yatak sayılarımız kadrolarımız ekipmanımız yetersiz kalacak. İspanya’da, İtalya’da olduğu gibi sağlık sistemimiz çökebilir. Kaygımız hastalığın yayılım hızını düşürmek. Bütün çağrımızın da sebebi budur. Hastalığın yayılım hızı kapasitenizin üzerinde bir hızla seyrederse o zaman dünyadaki kötü örnekler olabilir. Bir kontrollü karantina demek daha doğru olabilir. Acilen kontrollü karantina uygulanması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

İZMİR’DE KİMSE UNUTMASIN! BİZ KENTİN HER KARIŞISI VİRÜSE KARŞI SAVUNURUZ ANCAK YÖNETİM BOŞLUĞU VAR!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise, şunları söyledi:

“Geldiğimiz nokta çaresizlik üzülme noktası değil. Yüreğimiz kan ağlıyor. Dünya genelinde 51 bin kişi öldü. Türkiye’ye yansımaları konusunda salgının büyümesi konusunda hükümetin yeteri kadar önlem almadığını düşünüyoruz. İzmir’in sağlık alt yapısına merkezi hükümet gereken yatırımı yapmadı. Sağlık ocakları kapatılmıştı. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımızın dile getirdiği isteklerinin önerilerinin hayata geçirilmelidir. Kontrollü karantina tedbirleri uygulanmalı.  

Sokağa çıkma engellenmelidir. Bu olmazsa salgının büyümesinin önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Belediye başkanlarımızın çalışmalarını gözlüyoruz. Bizler elimizden gelene yapıyoruz. Kararlık merkezi hükümette yok. Dayanışmayla, umutla aşacağız. Türkiye’nin yönetilmediğini savrulduğu görüyoruz. Yönetim boyluğunu doldurmak için Tunç Başkan’ın, vekillerin katkıları çok önemli. 3 hafta zorlu geçecek.

İzmir’de kimse unutmasın. Biz İzmir’in her karışını virüse karşı savunuruz. Yönetim boşluğu olan, savrulan İzmir’i en az hasarla aydınlık günleri kavuşturacağız”