GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de kongre yarışı tam hızıyla devam ediyor. Pazar mesaisinde Kemalpaşa, Konak Gaziemir ve Menderes’te sandık kurulacak.

KEMALPAŞA’DA BALYELİ AYÇİL’E KARŞI 
Kemalpaşa’da kongre heyecanı Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu’nda  saat saat 09.00’da başlayacak. Kongrede mevcut Başkan Mehmet Ayçil kongrede aday olacağını açıkladı. Ayçil’in karşısına 31 Mart Yerel seçimlerinde Kemalpaşa Belediyesi aday adayı Ahmet Cemil Balyeli çıkıyor. İlçede geçtiğimiz günlerde Konak eski meclis üyesi Vedat Uğur adaylığından çekildiğini, kongrede Ayçil’i destekleyeceğini açıklamıştı.

KONAK’TA BÜYÜK YARIŞ 
Delege yoğunluğunu fazla olduğu ilçelerden Konak’ta da adaylar arasında büyük bir rekabet yaşanacak. Konak’ta yarış Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de başlayacak. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da destek verdiği mevcut Başkan Çağrı Gruşçu bir görevine devam etmek istiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yakın isim Rıfat Nalbantoğlu ve ilçede delege sayısının fazla olduğu Yalı Grubu’nun desteklediği Ahmet Karadağ Gruşçu ile sandıkta oylanacak.  

GAZİEMİR’DE ÖZKAN İLE TÜRKMEN YARIŞI 
Bugün büyük bir rekabetin yaşanacağı bir diğer ilçe ise Gaziemir olacak. Kongre Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda saat 11’de başlayacak. Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in başını çektiği grup tarafından desteklenen mevcut Başkan Kasım Özkan geçtiğimiz günlerde yola devam kararı almıştı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın destekleyeceği iddia edilen Ali Rıza Türkmen Özkan’a karşı seçime girecek.

MENDERES’TE TEK ADAYLI SEÇİM 
Menderes'te tek adaylı seçim beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı. Menderes’te mevcut Başkan Gizem Candan’a rakip çıktı. bugün saat 13.00'te başlayacak seçimde Ziraat Mühendisi Güler Mutlu Yılmaz'ın aday olacağı belirtildi.