GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de bugün İl Gençlik Kolları seçimi heyecanı yaşanacak. 4 adayın yarışmasının beklendiği kongre Bornova Aşık Veysel Rekreasyonu Alanı’nda saat 14.00’te başlayacak. 

KIYASIYA BİR YARIŞ OLACAK
Kongrede İl Eski Başkan Yardımcısı Mert Anıl Akgül ile İl Hukuk Komisyonu Başkanı Burak Kotan arasında kıyasıya bir yarış bekleniyor.

ADAYLIK İÇİN 33 İMZA GEREKİYOR
Heyecanlı kongrede koronavirüs salgını nedeniyle alana sadece il delegelerinin alınacağı açıklandı. 327 delegenin oy kullanacağı kongrede adayların seçime girmesi için 33 imzayla desteklenmesi gerekiyor.

"SEÇİME KATILMAMA KARARI ALDIM"
Kongrenin başlamasına kısa bir süre kala Bayraklı Üyesi Cevat Eren Aslan ve Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım yarıştan çekildi. 
baskılar nedeniyle seçimden çekilme kararı aldığını savunan Yıldırım, “CHP İzmir neferlerinin tekrardan parti tüzüğünü ve Nutuk'u okumaları; bugünkü kirliliğin bir daha yaşanmamasının önünü açacaktır. İzmir’deki feodal beylerin gölgesi ve baskısı altında, kirli pazarlıkların yapıldığı bir seçimde bulunmayıp, seçime katılmama kararını aldım. Yenildim. Tüm dostlara sevgi ve selamlarımla” diye konuştu. 

"BURAK KOTAN’A DESTEK VERECEĞİM"
Cevat Eren Arslan ise “Ülkemizin gün geçtikçe karanlığa sürüklendiği, genç işsiz sayısının rekor seviyesine ulaştığı, üniversite diplomasının ya da diplomasızlığın bir anlam ifade etmediği, İstanbul Sözleşmesinin tartışılıp, türkülerden korkulduğu bu girdabı yırtmak için tarihsel bir fırsatın eşiğindeyiz. Bizler partimizin mutfağı olan gençlik örgütünde yetişmiş, Cumhuriyet değerlerine, demokratik Türkiye idealine ve adalete inanmış gençler olarak, kaosun ancak birliktelikle yok edileceğinin inancındayız. Tüm bu nedenler ışığında;  Daha güçlü bir gençlik ve genel iktidar hedefimiz için Av. Burak Kotan ile birleşme kararı almış bulunmaktayız. 1 yıla yakın süredir omzuma omuz olan, yanlarında yürümekten onur duyduğum yoldaşlarıma destekleri için çok teşekkür ederim. Önemli olan kişilerin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır.  İzmir'de yanan bu çoban ateşi tüm ülkemizi aydınlatacaktır” diye konuştu.