CHP’de olağanüstü kurultay için Türkiye'nin 81 ilinden imzalar bir bir atılırken,  İzmir’den bir delege daha ‘değişim’ dedi.  CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, yaptığı açıklamayla değişime destek verdiğini duyurdu.

Özkan’ın açıklaması şu şekilde: “

Örgütümüzden gelen talepler doğrultusunda yapmış oludğumuz değerlendirmelerin sonucunda, 24 Haziran’da seçmende ve 24 Haziran sonrasında partimiz tabanında görmüş olduğumuz değişim talebini, ilk seçimde Gaziemir’de, İzmir’de ve tüm Türkiye’de CHP iktidarının kurulması bilincini, kapı kapı çalışan kadınlarımızın, sokak sokak koşturan gençlerimizin, halkı dinleyen, seçmenle birebir iletişimde olan yönetim kurulumuz ve meclis grubumuzun kısacası örgütümüzün büyük çoğunluğunun bizleri kurultay delegesi olmamız sebebiyle; partimizin ve ülkemizin geleceği adına sorumluluk almaya çağırmasına kayıtsız kalmamız beklenemezdi.

Örgütümüzden gelen bu talebin, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tartıştırmak, saygı bir devlet adamı olduğunu unutmak, hak-hukuk-adalet için yaptığı fedakarlıkları yok saymak olarak asla değerlendirilmemesi gerekmektedir.

Tüm bu durumlar ışığında; yaklaşan ilk seçimlerde iktidar olmak için, emek ve beceri eksenli, liyakat esasına dayanarak yönetilen bir CHP için değişim ve umut için Olağanüstü Kurultay’ımızın toplanmasına imza veriyorum."




TEKİN DE İMZA VERDİ
Öte yandan CHP Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin de olağanüstü kurultayın toplanması için imza verdi. Tekin, şu açıklamayı yaptı.