GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir il örgütü 8 Şubat’ta sandık başına gidecek. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongrede aday olmaya hazırlanırken karşısına rakip çıkıp çıkmayacağı henüz netlik kazanmadı.

İLÇE BAŞKANLARINDAN FLAŞ HAMLE!
Soyer dün Tire, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bergama, Dikili, Kemalpaşa, Karabağlar, Karşıyaka ilçe başkanlarıyla görüştüğü öğrenildi. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre başkanlar ilçelerindeki yapısal sıkıntıları dile getirdi. İl kongresine yönelik mesajlarını da Soyer’e ileten başkanların, “İl kongresinde dayatma olmasın. Şu olsun, bu olsun demiyoruz. Aziz Bey yıllar boyu baskı yaptı. İkna odaları kurdu. Bu dönem bunlar olmasın” şeklinde görüş bildirdikleri kaydedildi.

DEMOKRASİNİN ÖNÜ AÇILMALI
Başkan Soyer’in ise, “Partinin bölünmesini kesinlikle istemiyorum. İktidara gidiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı ile il başkanın uyumlu çalışması çok önemli. Bizim yaptığımız çalışmaları il örgütü halka anlatacak. Demokrasinin önü kapatılmamalı. Kongreden bir bütün olarak çıkılmalı” dediği öğrenildi.

Öte yandan Soyer'in ilçe başkanlarıyla görüşmelerinin süreceği ifade edildi. 

SALICI NE SÖYLEYECEK?  
Öte yandan Salıcı’nın bu akşam partililere vereceği mesajın önemi daha arttı. Salıcı’nın açıklamaları sonrası birçok şeyin netleşmesi bekleniyor.