Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - TBMM yaz tatili için kapılarını kapattı. CHP İzmir Milletvekilleri ise önümüzdeki genel seçimleri işaret ederek "Bizim için tatil yok" dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun her hafta ayrı ilde grup toplantısı kararı ile birlikte hem İzmir'de hem de Anadolu'nun çeşitli illerinde yazı sahada geçireceklerini ifade eden vekiller, birbirinden çarpıcı mesajlar verdi.

İşte CHP İzmir Milletvekillerinin "Yaz" programı

POLAT: "KENTTE AYAK BASMADIK YER BIRAKMAYACAĞIM"
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Grubumuzun belirlediği bir program var, biz yaz tatili boyunca Salı grup toplantılarımızı Anadolu'nun her vilayetinde yapmaya karar verdik. Dolayısıyla her salı Anadolu'nun bir vilayetinde olacağız, o takvime göre hareket edeceğiz. Bunun dışındaki tüm zamanlarımı İzmir'de seçim bölgemde geçirmeyi düşünüyorum. Yaz boyunca durmaksızın 1 Ekim'e kadar çalışmayı planlıyorum. Çünkü benim seçim bölgemde, kırsal bölge, köy çok fazla. Oralarda çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Şehir merkezlerinde İl Başkanlığımızın koordinasyon yapması durumunda merkezde de çalışacağız. Çünkü kış aylarında İl Başkanlığımızla birlikte şehir merkezlerimizde ciddi çalışmalar yapmıştık. 1 Ekim'e kadar durmak yok. 2 defa Yüksek Disiplin kurulumuz olacak, bunun için de Ankara'da bulunmamız gerekecek, kentte ayak basmadık yer bırakmayacağım" dedi.

SERTEL: "DENİZE, İKTİDAR OLUNCA GİRECEĞİZ"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaz tatilini genel merkezin görevlendirmeleri kapsamında vilayet çalışmaları ile geçireceğini kaydederek, "Şu an Balıkesir'deyiz, 3-4 gün sürecek Balıkesir çalışmamız var. 2 Ağustos'ta Grup Toplantımız Erzurum'da olacak. Ben ardından Ağrı'da çalışma yapacağım. Bizim için yaz tatili yok. Genel merkezimiz nerede iş veriyorsa biz orada çalışacağız. Bizde yaz tatili yok, ben denize de girmedim daha, iktidar olunca denize de gireceğiz" ifadelerini kullandı.

SERTER: "İKTİDARA GELENE KADAR TATİL BİZE HARAMDIR"
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Bu yaz tatilini biz unuttuk, hiçbir şekilde yaz tatili yapmayacağız. Özellikle ekonomi masası üyesi olduğum için, ekonomi masası her hafta bir yere program yapacak, o şehirlerde bulunacağım. Ayrıca Genel Başkanımız bir kararname yayınladı, önümüzdeki 5-6 hafta her Salı farklı ilde grup toplantılarımız olacak. Bu grup toplantılarımıza bütün milletvekillerimizle katılarak, oralarda saha çalışması yapacağız. Şehir dışlarında olmadığım zamanlarda da İzmir'imizin 30 ilçesinde siyasi ve saha çalışmalarımı, özellikle iş dünyası ile ilgili çalışmalarımı sürdüreceğim. Birçok davet geliyor ilçelerimizden, onların programlarına katılacağım. İktidara giden bir partiyiz, iktidara gelene kadar tatil bize haramdır" dedi. 

ARSLAN: "TEMAS ETMEDİK İZMİRLİ BIRAKMAYACAĞIZ"
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan hem Türkiye'nin farklı illerinde hem de İzmir'de saha programları yapacaklarını aktararak, "Biz ayın 2'sinden itibaren Genel Başkanın Erzurum, Edirne, Ankara, Yalova, Nevşehir, Sakarya, Sinop, Samsun'da olan saha programlarını organize edeceğiz. Benim öyle geçecek biraz. Tabi bu arada kendi ilimle ilgili de çalışmalar yapacağım ve sahada olacağım. İzmir'de hem kırsalda hem merkezde de olacağız. Nerede ihtiyaç varsa arkadaşlarımızla da istişare ederek temas etmedik İzmirli bırakmayacağız" diye konuştu.

BAKAN: "GEREKİRSE CAN VERECEĞİZ, BU İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "iktidar değişinceye dek değil tatil uyku bile yok" diyerek, "Tatil yok. Meclis açılıncaya kadar Türkiye'nin farklı illerinde yaptığımız programlar var. Grup toplantılarımızı farklı illerde yapacağız, Pazartesi günü Balıkesir'deyiz. Ardından Erzurum, Edirne, Nevşehir, Sakarya, Yalova, Ankara, Afyon devam ediyor. Biz Eylül sonunda Tokat ile bitecek 15 ayrı ilde, İzmir Milletvekilleri olarak değil tüm CHP'li milletvekilleri olarak programımız var. Bunun dışında şu an tüm İzmir Milletvekillerimiz kimisi kırsalda kimisi kent merkezinde saha çalışmalarına devam ediyor. STK'larla yaptığımız görüşmeler var, sokakta yaptığımız çalışmalar var, odalarla görüşmelerimiz var ve köy, mahallelerde çalışmalarımız, toplantılarımız var, bir yandan da ülke gündemini takip ediyoruz. Biz artık seçim için geriye saymaya başladık. Bizim için uyku yok, yatma yok, gece gündüz seçim gününe kadar, son sandık sayılana kadar, o oy seçim kuruluna iletilinceye kadar, seçimleri kazanıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bu uğurda gerekirse can vereceğiz, bu iktidarı değiştireceğiz" açıklamasında bulundu.

BAYIR: "ZATEN ADIMIZ ÇAPACIYA ÇIKMIŞ"
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TBMM açılıncaya dek hem İzmir'de hem de Genel Merkez'in belirlediği illerde saha çalışmaları yapacağını belirterek, "Genel Merkezimizin bir planlaması var, o planlama kapsamında Anadolu'daki çalışmalarımızı yapacağız. İzmir'de olduğumuz zamanda da yine sahada olacağız. Gerek il başkanlığımızın düzenlediği programlarda gerekse kendi yapacağımız saha çalışmalarıyla esnafımızı, çiftçimizi, vatandaşımızı ziyaret edeceğiz. Adımız çapacıya çıkmış zaten, ben saha çalışması yapmadan duramam" dedi.

PURÇU: "BOŞ DURAMAYIZ SON HAMLEDEYİZ"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise önümüzdeki genel seçime işaret ederek, "Şu an İzmir merkezde çalışıyoruz, dün muhtarlarımızı gezdik, Zeytinlik ve Güney Mahallelerimizin muhtarlarını ziyaret ettim.  Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter Yardımcılarımız Şükran Hanım ve Ertuğrul Bey ile toplantım vardı, çevre ve atık yönetimiyle ilgili. Ardından Güven Bey ile toplantı yaptık. Yarın sabah Balıkesir'deyim görevim var, Sayın Genel Başkanımız pazar günü miting yapıyor. Oradan geleceğim İstanbul görevim var, Büyükçekmece Belediyesi ile 'Romanlar tarıma yöneliyor' projesinin ilk hasadını yapacağız, ondan sonra da Erzurum'a gidiyorum, orada çalışmam var. Yani yaz tatilinde komple çalışıyorum, boş yok. Bizim boş durmamamız lazım, çalışmamız lazım az kaldı son hamledeyiz" açıklamasında bulundu.