Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, İzmir'in kurtuluşunun 98'inci, partinin kuruluşunun 97'inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu yapıtlıktan sonra açıklama yapan İl Başkanı Deniz Yücel önemli mesajlar verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri törende yer adı. 

İZMİR SADECE ZEYBEK OYNARKEN DİZ ÇÖKER
“Bugün burada büyük bir mutluluğu paylaşmak için bir aradayız. Ege’nin incisi İzmir’de iki büyük günü bir arada kutlamak için Ata’mızın huzurundayız “ diyen Yücel, “Bugün esarete boyun eğmeyenlerin canı pahasına kahramanlık destanı yazdığı gündür. Hasan Tahsin’in ilk kurşunu boşuna sıkmadığının kanıtlandığı gündür. İzmir’in kurtuluşu aslında ulusun kurtuluşudur. Özgür ve bağımsızlık, vatan sevgisiyle özdeşleşmiş olan İzmir geçmişte nasıl emperyalizme, işbirlikçilere zorbalığa nasıl diz çökmediyse bugün de diz çökmemiştir. Çünkü İzmir sadece zeybek oynarken diz çöker. 31 Mart seçimlerinde de İzmir tercihini özgürlükten yana kullanmış ve başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve CHP’liler İzmirlilerin gurur kaynağı olmuşlardır. CHP İzmir İl Örgütü olarak bağımsızlığımıza, demokrasimize, onurlu mücadelenin Türk Milleti’ne kazandırdığı tüm değerlere ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız” dedi. 

CHP MEVZUBAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR DİYENLERİN PARTİSİDİR
Yücel, “Genç cumhuriyetten bu yana kalkınmanın, ilerlemenin ve milli değerlere sahip çıkmanın adresi olan CHP bugün 97 yaşında. CHP mevzubahis vatansa gerisi teferruattır diyenlerin partisidir. Ümmet toplumunu çağdaş bir topluma dönüştüren, egemenliği padişahtan alan millete veren devrimcilerin partisidir. Geçmişimizi, tarihimizi, misyonumuzu bileceğiz. Atatürk devrimlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.