Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın daveti üzerin bir araya gelen İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanlarının toplantısı 3 saat sürdü.   Toplantı sonrası açıklamada bulunan İl Başkanı Deniz Yücel, "Genel Başkan Yardımcımız Sayın Özkan’ın davetiyle bir araya geldik. Biz zaten ilçe başkanlarımızla böyle bir program yapmayı düşünüyorduk ama Seferihisar Tire ve Karaburun'da atama bekliyorduk. Onlar tamamlandıktan sonra düşünüyorduk fakat Tuncay Beyin bu daveti üzerine mevcut ilçe başkanları ile bir araya geldik. Yerel seçimlerde partimizin başarıya ulaşması için iletişim ve koordinasyonun arttırılması için bir sohbet toplantısı yaptık. İlçe başkanlarımız meclis üyesi ve belediye başkan adaylarının belirlenmesi hususunda görüşlerini paylaştılar" dedi.

KOORDİSNASYON VE İLETİŞİM VURGUSU 
“Yeterli iletişim ve koordinasyon sağlanmazsa istediğimiz başarıyı sağlayamayız” diyerek konuşmasına devam eden Yücel:

“Özellikle şu hususu hatırlattık. Aday belirleme süreci bir örgüt görevi bu süreç il ilçe başkanları ve genel merkezle birlikte yürütülecek bir süreç bütün aday adayları değerlidir. Hepsi görevini en iyi şekilde yapabilecek kişilerdir. Diğer adaylardan aday gösterilmedikleri taktirde gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Üzerlerine düşen görevleri yapacaklar. Aday adayları ile bir araya geleceğiz. Belli konularda hatırlatmalar yapacağız uyarılarda bulunacağız. Parti başarısına zarar verecek eylemlerden kaçınmaları konusunda hatırlatmada bulunacağız. Bu görevler partimize ve ülkemize karşı görevlerimiz. Tüm arkadaşlarımızın bunun bilincinde olması gerek. Bunun bir vatan görevi olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerekiyor" dedi.

EĞİLİM YOKLAMASINA SICAK BAKIYORUZ
Yücel İlçede kabul görecek her aday adayına eşit mesafede olacak bir yönetim oluşturmak için uğraştıklarını ifade etti.  Ön seçim hakkında da değerlendirmede bulunan Yücel; "Hakim denetiminde ön seçim, seçimlere kısa süre kala yapıldığı için sıcak bakmıyoruz ama ilçelerde eğilim yoklamasına daha sıcak bakıyoruz" dedi.

O İLÇELERDE ADAY ARAYIŞINA GİRİLEBİLİR
Kınık ve Kiraz’da belediye başkanlığı için tek bir aday olması ile ilgili konuşan Yücel, “Kınık ve Kiraz’ın dokusunu yapısının inceliyoruz ama ihtiyaç olduğu takdirde aday arayışına girilebilir, ihtiyaç olduğu takdirde atama yapılabilir” dedi.

ANKARA RAPORU AÇIKLAMASI 
Kaybedilen 8 ilçe ile ilgili Ankara’ya sunulan rapora değinen Yücel, “Ben isim önermedim. ilçelerin yapısı, mevcut durum seçim sonuçlarını karşılaştırarak bir takım tespitler yaptım. Kaybedilme nedenlerini tespit ettim, bu hataların tekrarlanmaması gerektiğini hatırlattım. Genel merkez il ve ilçelerde bulunan iletişim eksikliğinden kaynaklanan bu durum” diye konuştu.

BU TİP TOPLANTILAR İL BAŞKANLIĞI ÖNDERLİĞİNDE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK 
Özkan’ın daveti üzerine yorum yapan Yücel, “ Tuncay Bey bizim İzmir vekilimiz, bazı ilçelerde adayların erken açıklanması gerektiğinin altını çizdik.  Bu tip toplantıların il başkanı önderliğinde yapılmasının doğru olduğunu toplantıda da paylaştım. Tuncay Beyin daveti samimi ve iyi niyetli bir davet. O yüzden tüm ilçe başkanlarımıza bende davette bulundum ve katılmalarını istedim” diye konuştu.