Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanlığı Hukuk Komisyonu Başkan Deniz Yücel’in başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde Şakran Cezaevinde tutuklu bulunan, sosyal medya hesabında camilerde çalınan “Çav Bella” İtalyan Marşını sosyal medya hesabından müzik notalarıyla paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcı Banu Özdemir ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddia edilen CHP’li meclis üyesi Dila Kayurga vardı.

“DAVALAR YAKINDAN TAKİP EDİLECEK”
CHP İzmir İl Başkanlığı Hukuk Komisyonu toplantısında gündemi değerlendiren Başkan Deniz Yücel’in  partiye mensup kişilerin davalarının yakından takip edileceğini, kurumsal kimlik üzerinden yürütülen algı operasyonlarına karşı duracaklarını anlattığı öğrenildi. Yücel’in ayrıca oluşturulan yeni komisyonun hukuki süreçlerde danışmanlık hizmeti vereceğini, gönüllülük esasıyla çalışacağını vurguladığı da ifade edildi. 

“PARTİMİZE YÖNELİK PLANLI, HEDEFLENMİŞ SALDIRI VAR”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıda ‘Partimize yönelik planlı ve hedeflenmiş saldırı var’ dediği öğrenildi. Öte yandan Yücel’in saldırıların devam edebileceğine dikkat çektiği ve avukatların bundan sonra olabilecek olaylara karşı da hazırlıklı olmasını istediği ifade edildi.  

“ÖZDEMİR VE KAYURGA’NIN AVUKATLARI DA KATILDI”
CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Hukuk Komisyonu toplantısına Banu Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ ve Kayurga’nın avukatının da katılarak süreçle ilgili bilgilendirme yaptığı öğrenildi. CHP İzmir İl Başkanlığı Hukuk Komisyonu Başkanlığına ise Karabağlar İlçe Başkanı seçilen Mehmet Türkbay’ın yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanı eski Hakim Murat Aydın getirildi. Geçmişte, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Aydın, son yerel seçimde Karşıyaka’dan meclis üyesi seçilmişti. Aydın bu tür konulara ilişkin fikirlerini toplantıda bulunanlarla paylaşırken avukatların bundan sonra yaşadıklarını anlık olarak kendilerine bildirmesini istedi.