Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – (KULİS HABER) CHP MYK tarafından il ve ilçe başkanlıklarına tebliğ edilen İstifa Genelgesi ile birlikte başlayan hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 

YÜCEL SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, henüz istifa edeceğini açıklamadı. Yapılan il yönetimi toplantılarında, il yöneticilerinin konuyu açmasına karşılık "Henüz istifa genelgesinde belirtilen tarihler gelmedi. Ben o tarihler gelince istifa edip etmeyeceğimi düşüneceğim. Şu an bizim bir görevimiz var, önümüzde 2023 seçimleri var, biz de görevimizin gereğini yapacağız" yanıtını verdi. Yücel henüz renk vermezken İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay'dan flaş bir çıkış geldi ve Alçay dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında "İstifa sürecinin başlamasıyla birlikte" istifa ederek milletvekili aday adayı olacağını yönetim gurubuyla paylaştı. 

KOÇ VE TÜRKBAY İSTİFA EDECEK
Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ve Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay'ın da istifa ederek milletvekili aday adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. İlçe başkanlarının konuya ilişkin ilçe belediye başkanları ile görüşmelerini gerçekleştirdikleri biliniyor.   

YENİ İL BAŞKANI ARAYIŞI SÜRÜYOR
İl Başkanı Yücel sessizliğini korumaya devam etse de 5 yıl "Başkanlık" görevini yürüten Yücel'in istifa ederek milletvekili aday adayı olması bekleniyor. Bu doğrultuda İzmir örgütünde "Yeni il başkanı" arayışı sürüyor. 

GENEL MERKEZ "AĞABEY" FORMÜLÜNE SICAK BAKIYOR
CHP İzmir İl Yönetimi, örgütü seçime götürecek yeni il başkanının yönetim içinden olması noktasındaki ısrarını sürdürse de Genel Merkez koridorlarında "Ağabey" formülü ağırlık kazanmış durumda. 

ÇALKAYA, İNANÇ VE KARADEMİR İSİMLERİ ÖNE ÇIKTI
Parti kulislerinde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan, ardından da Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in ziyaret ettiği Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Erdal Karademir, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya'nın geçmiş yıllarda Balçova Belediye Başkanlığı yapan eşi Mehmet Ali Çalkaya ve eski il başkan yardımcısı Altan İnanç’ın isimleri öne çıktı.  

GÜMRÜKÇÜ'DEN ANKARA ÇIKARMASI
Geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün Ankara'ya giderek CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ettiği ve burada birçok isimle "Yeni il başkanı kim olmalı?" noktasında görüşme yaptığı öğrenildi. Partili kaynaklar Gümrükçü'nün yaptığı görüşmelerde "İl yönetiminin içinden uzlaşı aranmalı" dediği belirtildi. 


SOYER'İN NASIL BAKACAĞI MERAK EDİLİYOR

Belediye - örgüt uyumunun önem kazandığı kritik seçim öncesi süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in son olarak dile getirilen Mehmet Ali Çalkaya isimlerine nasıl bakacağı merak ediliyor. Soyer’in şuana kadar herhangi bir isim gündeme getirmediği biliniyor. Soyer geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek, “uyumlu çalışacak bir il başkanı” mesajı vermişti.

ÇALKAYA "SİYASET YAPMAYI SEVİYORUM" DEMİŞTİ

GÜNDEME BAKIŞ geçtiğimiz aylarda ismi CHP İzmir İl Başkanlığı için geçen siyasetçilerle görüşme yaparak, süreci değerlendirmiş bu kapsamda Mehmet Ali Çalkaya'ya da "İl Başkanlığına nasıl bakıyorsunuz" sorusunu yöneltmişti. Çalkaya ise, "Ben siyaset yapmayı seviyorum" yanıtını vermişti. Öte yandan Çalkaya CHP heyetiyle birlikte Diyarbakır'da saha çalışmasına katılmıştı. 

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU OLMALI 
CHP Genel Merkezi saha ve öbek çalışmalarına büyük önem veriyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde yaptığı 2 gün süren Meclis Üyeleri kampında ilçe belediye başkanları ile de toplantı düzenlemişti. Bu toplantıda Genel Başkan Yardımcıları, belediye başkanlarına "Belediye - örgüt" uyumu mesajı vererek "Genel seçimlerde bir ilçede alınan oy düşüyorsa bundan sadece oradaki ilçe başkanını değil ilçe belediye başkanını da sorumlu tutarız" demişti.