GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de uzun süredir beklenen gün geldi. 651 il delegesi bugün sandık başına giderek il başkanı ve yönetimi, disiplin kurulu ile kurultay delegelerini belirleyecek.

UZLAŞI ADAYI!
2018’deki il kongresinde başkan seçilen Deniz Yücel, 37. olağan il kongresine “uzlaşı” adayı olarak giriyor. 30 ilçe başkanının desteğini arkasına alan Yücel’in listesinde kimlerin olacağı ise merak konusu.  

30 İLÇE BAŞKANINDAN YÜCEL'E DESTEK! DEKLARASYON YAYINLADILAR!

DİVAN BAŞKANI KARACA OLDU
Kongrenin divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca seçildi. 

BLOK MU ÇARŞAF MI?
Kongrede en merak edilen konu ise seçimin çarşaf mı yoksa blok listeyle mi yapılacağı. Parti tüzüğüne göre kongre çarşaf listeyle yapılıyor ancak blok listeyle yapılması konusunda bir öneri gelirse bu oylamaya sunuluyor. CHP İzmir’de 2012’den bu yana il kongreleri çarşaf listeyle yapılıyor. 

AFİŞ KRİZİ!
Saat 10.00’a kadar salonda sadece Deniz Yücel’in afişleri yer aldı. Kongrede aday olacağını duyuran Ezgi Deniz Urunga’nın afişi salona asılırken küçük çaplı kriz çıktı. Urunga’nın ve Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı afiş Yücel’in afişinin üzerine asıldı. 

İTİŞMEYE VARAN TARTIŞMA
Öte yandan kongre başlamadan salonda itişmeye varan kavga çıktı. İki partili birbirini itti. Urunga’nın afişi asma konusu krize neden oldu!

DENİZ YÜCEL SALONA EŞİ VE İLÇE BAŞKANLARIYLA GİRDİ!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, eşi Gönenç Yücel’le birlikte salona girdi. Yücel’in hemen arkasında ilçe başkanlarının olması dikkat çekti. Yücel’in salon turunda İzmir marşı çaldı. 

BİR YANINDA ÖZKAN BİR YANINDA SOYER
Yücel daha sonra salondan çıktı. Yaklaşık 15 dakika sonra salona giren Yücel’in bir yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı  Tuncay Özkan bir diğer yanında ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yer aldı.

SOYER KOCAOĞLU’NUN YANINA GİTTİ
Soyer salona girdikten sonra protokolde oturan Kocaoğlu’nun yanına giderek elini sıktı, öptü. Kongreye İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da katıldı. 

AÇILIŞ KONUŞMASI YÜCEL'DEN
İl Başkanı Yücel kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Kürsüye gelen Yücel iktidara yüklendi. İzmir’deki kamulaştırma hamlesi ve kötü ekonomi gidiş üzerinden sert ifadeler kullanan Yücel, “Urla’da 511 parselde köylünün,çiftçinin, DİSK’in arazilerine el konulurken kendi arazilerine dokunulmayan Ensar Vakfı var. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarmış. Acele kamulaştırma kararı verilmiş. Şanslı ve ayrıcalıklı kurumlarından olan Ensar Vakfı’nın arazilerine dokunulmuyor. Kıt kanaat yaşayan vatandaşın arazini alınırken Ensar Vakfı’nın arazine dokunulmamış. Acele kamulaştırma yapılacak şeyler yurt savunmasıdır. Burada cumhurbaşkanının aldığı karar halkın mı yoksa belli kişilerin yararına mı? Kamu yararı nerede? Peşini bırakmayacağız! Vatandaşın bir karış toprağını yandaşa, sermaye odaklarına yedirmeyeceğiz” dedi.

İKTİDARA EKONOMİ SALVOSU
Yücel, “Bugün Türkiye’de ekonomi çökmüş durumda. 7 milyonu aşkın işsiz var.2020’nin Ocak ayında 600 binin üzerinde icra dosyası var. 500 binin üzerinde atanamayan öğretmen, 1 buçuk milyon üzerinde EYT’li yurttaşımız var. 18 sene önce iktidara geldiklerinde komşularıyla sıfır sorun yaşayan Türkiye sorun yaşamadığı komşusu kalmayan ülke haline gelmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.Bu işe dur demek sizlerin görevi. Bu işe dur demek CHP’nin ve örgütlerinin görevidir. Bu gidişe dur demek vatanını, milletini seven tüm yurttaşlarımızın görevidir. CHP kurulduğu günden beri tarihiyle özdeşleşmiş bir misyonu var.Kurucumu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettilerse siz de bu ülkedeki insanların daha huzurlu,daha çağdaş ve daha demokratik bir ülkede yaşaması için mücadele ediyorsunuz”diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜ
“31 Mart yerel seçimlerinde Mart’ın sonu bahar olsun dedik. Baharı getirdik.Türkiye genelinde bir başarı yakaladık. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP 11büyükşehir ve il ile içe belediyeleri kazandık. İzmir’de Yüzde 58 gibi rekor bir oyla seçim kazandık. İzmir’de 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. 24 ilçede kendi adaylarımızda 1 ilçede ittifak ortağımız İYİ Parti adayıyla Millet İttifakı olarak toplamda 25 ilçede seçim kazandık. 25 sene sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu iller AKP’ye genelde iktidara taşıyan iller. Bugün Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. Bu başarıda hepimizin payı var. Bu başarıda ittifak ortaklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri için kaygılanan ve mücadele eden yurttaşlarımızın emeği var. Ama bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiği günden beri CHP’yi ve örgütlerini topumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, herkes için adalet diyerek435 kilometre yürüyen, Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük eden ve attığı doğru adımlarla süreci doğru yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kııçdaroğlu’nu kutluyorum ve İzmir il örgütü adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÖRGÜTE HAYIRLISI OLSUN
Kongre özelinde değerlendirme yapan Yücel, “Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğiz. İlçe kongrelerimizi yaptık. Parti içi kadrolarımızı yenilediğimiz bu süreçte mahalle delege seçimlerinden bu yana sandığa irade yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ilçe başkanlarını,yöneticileri ve delegeleri kutluyorum. Birlikte görev yaptığımız ilçe başkanları ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. CHP bugün genel başkanı,milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm örgüt ve kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır.

CHP’DE FETÖ’CÜ PKK’LI OLMAZ!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan konuşmasında şunları söyledi:

“CHP’de FETÖ olmaz, PKK olmaz… Her gün ağız dolu küfürle CHP’ye saldıranlara sesleniyorum FETÖ’nün siyasi ayağına bu salonda değil Saray’da arayın.

Biz demokrasiye, insan haklarına, iyiliğe katkı sunmaya devam edeceğiz. Ve biz kazancağız. Açlıktan kendini yakan baba için, yoksul mahalleler için, evine ekmek götürme derdindeki işçi için kazanacağız. Bir iktidara yürüyoruz. İktidara giden yolun fişeğini ateşleyecek olan kent İzmir… Kongremiz hayırlısı olsun.”

SOYER’DEN ÖRGÜTE TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise konuşmasında şunları söyledi:

“Mazbatayı alalı 10 ay oldu. İzmir tarihin en büyük yatırımının startını verdik Buca Metrosu….İzmir’i demir ağlarla örüyoruz demiştik. Hakikaten örüyoruz. En büyük yatırımlara bu dönemde adım atacağız. Körfez’de 3 yıl içinde yüzülebilir hale getireceğiz. Kemeraltı Projesi… Üreticiyi destekleyen onlarca projemiz var. Hepinizin gurur duyacağı bir yıllık karnemiz olacak. 31 Mart öncesinde yüzde 58’lik rekor başarıya emek veren milletvekillerimize, birlikte yol aldığımız Deniz Yücel Başkanımıza ve il yönetimine, birlikte çalıştığımız ilçe yöneticilerine, tüm partililere teşekkür ediyorum.”

PANKARTLARIMIZ ASILMADI!
İl başkan adayı olduğunu duyuran Ezgi Deniz Urunga, “Gece pankartlarımız salona asılmadı. Sabah arkadaşlarımız tartaklandı. Ne yaparsanız yapın mücadelemizi sürdürüyoruz. Unutmuyoruz solcuyuz. Bizler yıkılmayız, eğilmeyiz. Siyaset cesaret ister” dedi.

KONGREDEN NOTLAR
-      CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Biz kazanacağız” sloganını kullandı. Celal Atik Spor Salonu’nun etrafı Yücel’in fotoğrafının olduğu afişlerle donattı. Afişlerde, “Emek kazanacak, özgürlük kazanacak, demokrasi kazanacak” yazıldı.

-      Celal Atik Spor Salonunun zemini delegeler için ayrıldı. Sahaya dev bir platform kuruldu. Buradaki dev ekrana CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri yansıtıldı

-      Salona dev Atatürk posteri, Türk bayrağı, parti bayrağı ve Kemal Kılıçdaroğlu posteri asıldı.

-      Salonda aday olduklarını duyuran Cüneyt Oğuz ve Ezgi Deniz Uruga’nın herhangi bir afişi yer almadı

-      Salonun dışında delegelerin kartlarını alabilmesi için bir bölüm oluşturuldu. İl delegeleri kartlarını rahat bir şekilde alındı

-      Salonun dışı ise panayır gibi oldu. Birçok işportacı çay, simit, boyoz sattı

-      İlçe belediyeleri kongre salonun önünde ikram araçlarını hazır tuttu.  

-      İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Grand Plazanın da seyyar satış arabası da kongre salonun önünde tezgah açtı

-      İzmir Birlik Platformu, “Her yol denize çıkar” afişi astı

 - İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu da kongreye geldi

 - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in delege kartını başka bir isim aldığı görüldü