Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri belirlemek için parti içi yarış bugün resmen başladı. Seçim “çetin” geçeceği ilçelerin başında da Bornova geliyor.

POLAT’IN MAHALLESİNDE ÇİFT LİSTE
Bornova özelinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’ndan ayrı hareket eden CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın mahallesi Evka 3’te Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Polat liste çıkaracak. İlçe başkan adaylığına hazırlanan Selma Nalbantoğlu da bu mahallede liste hazırlığında olduğu ve çift listeli yarış olacağı öğrenildi.

ERZENE’DE İTTİFAKLAR
Delege sayısı yüksek olan ilçelerden Erzene Mahallesi’nde de ilginç bir yarış olacak. Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan eski meclis üyesi Ethem İnal ve Kamil İnal liste çıkaracak. Bu listeye CHP İzmir Milletvekili Polat’ın destek verdiği öğrenildi. Bu listenin karşısında ise Selma Nalbantoğlu, eski İlçe Başkanı Enver Dündar, Göksel Ceviz ve Ertürk Çapın ortak hareket edecek.

KAZIM DİRİK MAHALLESİNDE DE İKİ LİSTE
Delege sayısı fazla olan Kazım Dirik Mahallesi’nde iki liste yarışacak. Burada Selma Nalbantoğlu, eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar liste çıkaracak. Bu listeye Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atilla da destek vereceği öne sürüldü. Mevcut İlçe Başkanı Asım Güven, eski İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat da (Mahir Polat’la akrabalığı yok. Soy isim benzerliği) liste çıkaracak.

ATÜTÜRK MAHALLESİ’NDE 4 LİSTE İDDİASI
Öte yandan Atatürk Mahallesi’nde çok sayıda partilinin liste hazırlığında olduğunu öğrenildi. Şuan itibariyle 4 liste olduğu, partililer arasında görüşme trafiğinin sürdüğü bildirildi.