CHP Bayraklı aday adayı Songül Gök ortak akıl ve liyakata dayalı yönetim anlayışı ile yerel sorunları proje bazında halkın katılımı ile çözeceklerinin altını çizdi. Gök ‘’ Bayraklı’yı turizm, kültür, spor ve eğitim merkezi yapmayı hedefleyen belediyecilik için; kadın erkek yan yana yürüyebileceğimiz, mutlu çocuk, mutlu kadın ve mutlu aile yapısını kurmak için adayım’’ dedi.

AYRIŞMAYI EN AZA İNDİRECEĞİZ
Bayraklı’da yatay ve dikey yapılaşmadaki ayrışmanın ; sosyal katmanlar arasında ekonomik, sosyal, kültürel farklılığa neden olduğunu ifade eden Gök,  ‘’Bu ayrışmanın en aza indirgenmesi için  yaşam standartlarını eşitleyip  Bayraklı’da ‘yaprak döken mahallelerde’ de  kent bilincini oluşturmak, Bayraklı’lı olmayı bir ayrıcalık ve gurur vesilesi yapmak, Kentsel Dönüşüm ile bu yeni kent bilincini daha da perçinlemek istiyorum’’ diye konuştu.

HALKIMIN HAKLARINI HEP SAVUNACAĞIM
Kentsel Dönüşüm için, Bayraklı Belediyesi’nin bütün olanaklarını kullanarak İzmir Büyükşehir ve diğer ilgili kurumlarla ortak çalışma yapacağını dile getiren Gök,bu çalışmalarda, Bayraklı da oturan halkımın haklarını hep savunacağının altını çizdi. Gök, ‘’Gençlere ,kadınlara, işsizlere, engellilere, emeklilere derman bir belediyecilik anlayışı ile; toplumun her kesimde “Bayraklı’lı” olma onurunu yaşatacağım. Bu tabiî ki; sosyal ve kültürel faaliyetlerle, eğitim kalitesini arttırarak, kadınlarımızın evlerinden çıkmasına olanak verecek her tür etkinliklerle ve kadına şiddeti engelleyici bilinci oluşturarak, gecesi ve gündüzü ile yaşanabilir bir Bayraklı yaratarak olacak’’ dedi.

AMAZON RUHUNU YAŞAMAK
Gök, Vizyon projesi olarak Smyrna Amazon Kadın Kültür ve Sanat Festivali ile; Bayraklı’nın köklü sosyal ve kültürel yaşantısı ile tarihi dokusunu; bölge insanının günümüzdeki değerleri ve sosyal yaşantısıyla harmanlamayı, ilçenin ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. ‘’Smyrna höyüğünün eteklerinde sergileme alanları ve bir gezi parkuru hazırlanıp yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacaktır. Böylece Bayraklı bir marka olacak; Amazon ruhunu yaşamak, Athena tapınağında dolaşmak ve o tarihi dokuyu yerinde görmek için turistler özellikle Bayraklı’ya gelecektir’’

İlçemizden geçen İzban hattının yer altına alınması için ilgili kurumlarla çalışmalar yapacağım ve sahil-deniz kuşağı ile ilçe halkının buluşmasını sağlayacağım. Turan Bölgesine yat turizmine yönelik marina yapılması için Belediyenin olanaklarını en üst seviyede kullanacağım. Ve mevcut Bayraklı İskelesine vapur seferleri başlayacak, vapurla ilçeye gelenler; Symrna da tarihi gezisini yapacak, marinada denizle buluşacak, teleferikle Dünya Barış Anıtına çıkarak İzmir’i seyrederken çayını keyifle yudumlayacaktır ‘’ sözleri ile Bayraklı’yı marka yapacaklarını vurguladı.

STK’LARDAKİ ÇALIŞMLARIMLA BAYRAKLI’YI ÖZÜMSEDİM

2016 yılında Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi kuruluşunu gerçekleştiren ve halen Şube Başkanı olarak çalışmalarına devam etiren Gök, ‘’ 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesinde 24 mahalle muhtarı ve halkla görüşülerek; ilçenin mahalle bazında sorunları tespit edilip bir kitap haline getirildi. Kitap, bütün partilerin milletvekili daylarıyla  paylaşılarak  ilçenin sorunlarının çözümüne katkı sağlanması hedeflendi. Bayraklı’nın  yaprak döken mahallelerinde, kız çocuklarının eğitimine destek için bölgedeki kadınlarla bir çalışma yaptık.

Dernek olarak 13-14 Eylül’de;“Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır” konulu bir çalıştay gerçekleştirildik. Konunun tarafları olan; kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve bölge kadınlarının katılımı ile sorunların nedenleri ve çözüm önerileri derinlemesine incelendi ve çıkan sonuçları bir rapor halinde kitaplaştırıldık.

Uyguladığımız  “Gönüller Bir Olsun” projesi ile; son yıllarda bilerek arttırılan çatışma kültürünün etkilerini aza indirgeyip, yatay ve dikey yapılanma arasındaki aileleri bir araya getirerek “komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini” hedefledik.2018 Ekim ayı başında, Bayraklı da siyasetteki kadın adaylara bakış açısı ve yerel yönetimlerden  hizmet memnuniyet anketi yaptırdık ve sonucunu raporlayıp karar verici mercilere ilettik’’ dedi.Gök STK’ların çok önemli olduğunu belirtti ve ‘’STK olarak yaptığım bu çalışmalar ile, Bayraklı dokusunu iyice özümsedim, sorunları yerinde tespit edip çözüm noktasında daha hızlı ve net sonuçlar alınabilmesi için ilçe halkı ve ilgili kurumlar ile yakın ilişki içinde oldum. Ve buda seçildiğim zaman,  Bayraklı  ilçesini çok iyi bilen bir Belediye Başkanı olarak daha iyi hizmet sunmama neden olacaktır’’ diye konuştu.

KUTU-KUTU

SONGÜL GÖK KİMDİR?

1969 yılında balıkçılıkla geçinen bir ailenin 7 çocuğunun en küçüğü  olarak Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaya geldim. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Silifke’de tamamladım. 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler bölümüne girip,  1992 yılında okulumu başarı ile bitirdim.1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Anabilim Dalında,” Türkiye’de İşsizliğe bir çözüm önerisi olarak Özel İstihdam Danışmanlığı” tez konusunu işleyip ve Sosyal Politikalar alanında ihtisasımı tamamladım.28.01.2014 yılında; Word of Personal Development-St. Clements University tarafından verilen Certificate Life Coaching eğitimini bitirip Yaşam Koçu ünvanını aldım. Halen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak, İzmir Bayraklı ilçesinde 23 yıldır mesleğimi sürdürmekteyim. Aynı zamanda çiftçilik yapıp, Cafe işletmekteyim.

SİYASİ ÇALIŞMALAR

Üniversite yıllarında başlamış olduğum siyaset hayatımı aktif olarak 1995 yılında CHP Bornova İlçe Örgütüne kayıt olarak devam ettirdim. İlçe Örgütünde bulunduğum sıralarda, gençliğin içinde bulunduğu sorunları yakından takip edip,  1980 yılında yasaklanmış olan Gençlik Kollarını Bornova’da Gençlik Komisyonu adı altında faaliyete geçiren yeni grubun aktif üyesi oldum. 2001 yılında CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Saymanlığı görevine getirilip  bu görevi başarı ile tamamladım.2004 yılında Bornova CHP Kadın Kolları Başkanlık seçimini kazanarak 1,5 yıl süren Kadın Kolu  Başkanlığını yaptım. Bu dönemde, kadının toplumdaki önemi ve kadının siyasallaşması üzerine yoğun çalışmalarda bulundum.2007 yılı genel seçimlerinde CHP İzmir 2.bölgeden milletvekili adayı oldum. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 2.bölge aday adayı oldum.2015 yılında CHP İzmir 2.bölge milletvekili seçimlerinde önseçime girerek 14.sırada seçimi tamamladım.2015 Aralık ayında CHP Bayraklı İlçesi ana kademe İlçe Başkanlığı için aday oldum.

SİVİL TOPLUM VE KİTLE ÖRGÜTLERİ ÇALIŞMALARI

2016 yılında Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi kuruluşunu gerçekleştirdim  ve halen Şube Başkanı olarak çalışmalarına devam etmekteyim. 5 Aralık 2017’de “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi” etkinliğine dernek olarak Ankara’ya 6 otobüsle giderek destek olduk. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesinde 24 mahalle muhtarı ve halkla görüşülerek; ilçenin mahalle bazında sorunları tespit edilip bir kitap haline getirildi. Kitap, bütün partilerin milletvekili adaylarıyla  paylaşılarak  ilçenin sorunlarının çözümüne katkı sağlanması hedeflendi. Bayraklı’nın  dezavantajlı mahallelerinde (Cengizhan, Alpaslan, Refik Şevket İnce, Muhittin Erener, Çay, Çiçek, Yamanlar, Onur, Doğançay) kız çocuklarının eğitimine destek için bölgedeki kadınlarla bir çalışma yapıldı. Dernek olarak 13-14 Eylül’de;“Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır” konulu bir çalıştay gerçekleştirildi. Konunun tarafları olan; kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve bölge kadınlarının katılımı ile sorunların nedenleri ve çözüm önerileri derinlemesine incelendi ve çıkan sonuçlar bir rapor halinde kitaplaştırıldı. Uyguladığımız  “Gönüller Bir Olsun” projesi ile; son yılda bilerek arttırılan çatışma kültürünün etkilerini aza indirgeyip, yatay ve dikey yapılanma arasındaki aileleri bir araya getirerek “komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi” hedeflendi.2018 Ekim ayı başında, Bayraklı da siyasetteki kadın adaylara bakış açısı ve yerel yönetimlerden  hizmet memnuniyet anketi yaptırdık ve sonucunu raporlayıp karar verici mercilere ilettik. -Yerel Tohum Derneği  üyesiyim, KADER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) üyesiyim, ADD Bayraklı Şubesi ALTAY Spor Kulübü Üyesiyim.

DİĞER BİLGİLER

Bilgi birikimim ve siyasi deneyimim gereği, 31 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde ;Cumhuriyet Halk Partisi ve Bayraklı halkına hizmet etmek için CHP Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adayıyım.