GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. Toplantıda 6 ilçenin bütçesi oy birliğiyle geçti.

Toplantıda bütçelerinin Meclis’ten oy birliğiyle kabul edilmesiyle ilgili başkanlar şu acıkmaları yaptı:
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: "Bütçemiz Karabağlara hayırlı uğurlu olsun. Nüfus olarak İzmir’in ikinci büyük ilçesiyiz ama bütçe olarak öyle değiliz. Bu şuan ki yasal düzenlemelerin getirdiği bir durum. Bu bütçeyi en iyi şekilde değerlendirerek Karabağlar da yaşayan insanlarımıza hizmet etmeye çalışacağız"

AĞIRLIK SOSYAL PROJELERE
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bütçenin kabulü yönünde oy kullanan herkese teşekkür ederim. Bütçenin kontrolünü sağlayan komisyona ve oy birliğiyle geçmesini sağlayan kom teşekkür ediyorum. Bütçemiz gelir ve gider dengeleri açısından rakamsal olarak kurulmamış, gerçekçi denge gözetilerek kurulmuş bir bütçemiz. Bütçemiz ağırlıklı olarak sosyal içerikli yatırım giderleriyle dolu. Hayatın içinden gelen örgütlenme alanlarının artırılmasını amaçlayan bir Karşıyaka yaratma hedefi gözetilmiştir"

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen: "Bayındır adı çiçekçilikte alınan 580 km alanda, yaklaşık 41 bin nüfusuyla çiçekçiliğin başkenti olarak tanımlanan bir şehrimiz. Tarım ve hayvancılığın yaklaşık 5 milyon adet zeytin ağacıyla, 100 bin büyükbaş hayvan kapasitesiyle ilçemizin İzmir’imizin 30 ilçesinden tarım ve hayvancılık alanında önemi olan bir ilçemiz"

HERKESİ BEKLİYORUZ
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Cirtoğlu: "Kendi kentimizde farklılıklara rağmen oy birliği ile kabul edilen bütçemiz burada da oy birliği ile kabul edildi. Efes Selçuk belediye başkanı olarak komisyonlara teşekkür ediyorum. Unesco dünya mir olan bir kent olarak önce hem kentimiz sonra İzmir’de yaşayanları kentimize bekliyoruz"

EN KÜÇÜK BÜTÇE AMA...
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar:  "Bütçemiz İzmir’in en küçük bütçesi fakat yetiştirdiğimiz ürünlerle ülkemize kazandırdığımız döviz büyük"

O İDDİAYA BAŞKAN TUGAY’DAN YALANLAMA
Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti meclis üyesi Hüsnü Boztepe,  Karşıyaka Çarşı’ ve  Mustafa Kemalpaşa Camisi’nin etrafının kirli olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Tugay, “Şöyle biraz daha yakından takip ederse ben meclise geliyorum. Başka defalarda da benzer eleştirileri yapabilirler. Karşıyaka Çarşısı yıkanıyor. Hüsnü Bey’in de bildiği gibi çok yoğun kullanılıyor. İnsanların küçük şeyleri mazgallardan atma alışkanlığı var. Bir kaç haftada bir temizlesek de yine tıkanıyor. Caminin çevresindeki alanlar uzun yılardır o durumda. Başka yerler de var. Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte ortak bir projemiz var. Çarşı’yı yeniden düzenleyeceğiz. Esnafımızı bunaltmadan bu sorunu çözeceğiz”  dedi.