GÜNDEME BAKIŞ – Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle koronavirüs salgını tehdidi nedeniyle tüm toplantılar ve aktiviteler Nisan ayı sonuna ertelendi.

İLK HAFTA İLÇE BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARI VAR!
Nisan ayının ilk haftasında yasa gereği ilçe belediye meclis toplantılarının ardından da Büyükşehir meclis toplantısının gerçekleşmesi gerekiyor. Faaliyet raporlarının görüşüleceği ve komisyon seçimlerinin gerçekleşeceği Nisan ayı meclis toplantılarının ertelenip ertelenmeyeceği ise merak konusu. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; İçişleri Bakanlığı bu konuda bir genelge hazırladığında…Bakanlığın Nisan ayı meclis toplantılarını atlanması yönünde karar alması bekleniyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI HEMFİKİR!
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının tamamının meclislerin ertelenmesi konusunda hemfikir oldukları bildirildi. AK Parti’nin de muhalefette olduğu ilçelerde aynı görüşte olduğu ifade edildi.   

ÇOK KALABALIK OLUR
Gündeme Bakış’a konuşan metropol ilçe belediye başkanları, “Meclis toplantılarına çok sayıda vatandaş da geliyor. ‘gelmeyin’ dense bile vatandaşların belediye meclis toplantı salonlarının önüne gelmesini engellenemez. Sadece bu yüzden bile toplantılar ertelenmeli” ortak fikrini dile getirdi.