GÜNDEME BAKIŞ - CHP Bayraklı ve Karabağlar ilçe kongrelerinde beklenende daha büyük bir rekabet yaşandı. Bayraklı'da İl eski Başkanı Selçuk Ayhan, belediye başkan aday adayları Pınar Susmuş, Songül Gök ve Ali Rıfat Koç aday oldu.
SANDAL İLK ÖNCE SUSMUŞ SONRA AYHAN DEDİ!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, delege seçimlerinin hemen ardından Pınar Susmuş'a "aday ol" teklifinde bulundu. Sandal bu tekliften kısa bir süre sonra Susmuş'a aday olma dedi ve Ayhan'ı destekledi. Bu durum partililerde "mağduriyet" algısı yarattı. Susmuş'un ise adaylıktan vazgeçmeyeceğini açıklaması hanesine artı puan yazdı.
3 ADAY TEMASA GEÇTİ 
Ayhan'ın Başkan Sandal'ın ve Büyükşehir'in desteğini alarak yola çıkması diğer üç adayı ittifak yapmaya zorladı. Adaylar, tek tek seçime girmeleri durumunda seçimi alamayacakları noktasında hemfikir oldu. Görüşmeler perşembe günü netleşti. Gök ve Koç Susmuş'un etrafında birleşti.
AYHAN'IN LİSTESİNE BÜYÜK TEPKİ! ÖZKAN DEVREYE GİRDİ!
Ayhan'ın listesi açıklandığında büyük tepkiyle karşılandı. Büyükşehir'e yakın siyaset yapanlar İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in listeye yazılmaması için bastırdı. Bu sırada Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan devreye girdi. Ayhan'ın ilk listesinde yer almayan Alper daha sonra listeye eklendi. Ayhan'ın listesindeki "eski" isimlere delegeden tepki geldi. Partililer listenin değiştirilmesini istedi. Bunun üzerine listeye müdahale edildi ama tepki devam etti. 
ARDA FİTİLİ ATEŞLEDİ
Kongre salonunda İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Serkan Arda, Ayhan'ın listesine tepki için aday olduğunu açıkladı. 110 imza toplayan Arda daha sonra adaylıktan vazgeçti. Bu sırada Meclis Üyesi Cindi Canpolat'ın araya girdiği öğrenildi. Ayhan'ın listesine tepki gösterenler soluğu Susmuş'un listesinde aldı. Seçim sonucunda da Susmuş ipi göğusleyen taraf oldu.
KARABAĞLAR'DA KIRAN KIRANA DELEGE YARIŞI
Karabağlar'da yarış delege seçimlerinde başladı. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya mavi listeyle seçimlere girdi. Karabağlar Belediyeai Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan da mavi listeye karşı liste çıkardı.
HER İKİ LİSTE DE 'BİZ KAZANDIK' DEDİ
Karabağlar'da mavi ve beyaz liste delege seçimleri bittikten sonra "biz kazandık" değerlendirmesi yaptı. Belediye kanadı 240'tan fazla delegeye sahip olduğunu öne sürdü.
DELEGEYLE BİREBİR TEMAS
Bu süreçten sonra mavi liste delegelerle bireberi temasa geçti. Delegeler tek tek arandı. Bu sırada birçok kişiye iş sözü verildiği de iddia edildi. Mavi liste adayını da kavgasız gürültüsüz şekilde belirledi. Mehmet Türbay, aday olduğunu açıkladıktan sonra birlik ve beraberlik mesajları verdi.
HER İKİ LİSTE DELEGEYİ ETKİLEDİ AMA...
Türbay ve Ali İhsan Yıldız'ın listeleri en ince ayrıntı dikkate alınarak hazırlandı. Her iki liste delegeler tarafından beğenildi. Türkbay, 190 delegenin imzasıyla aday oldu. Bu sayı kongreyi kazanmaya yetmiyordu...
SON DAKİKA PÜRÜZÜ!
Listeler açıklandıktan sonra Yıldız'ın yönetimiyle ilgili ķüçük bir sıkıntı çıktı. Belediye eski Meclis Üyesi Ali Bartu, Yıldız'ın yönetime iki isim önerip tek isim yazılmasına tepki gösterdi. Bartuyla hareket eden yaklaşık 10 delege oy kullanmadan salondan ayrıldı. Yıldız'a destek verenlerden bir bölümünün karşı listeye destek vermesiyle Türkbay 198 oy olarak kazandı. Yıldız ise 195 oyda kaldı. 
MAVİ LİSTE: BİZİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL
Öte yanda  mavi liste platformu Karabağlar'daki sonucun kendileri açısından sürpriz olmadığını bildirdi.