Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir'in Torbalı, Selçuk, Karaburun ve Menderes ilçelerinde belediye başkanlarının yaptığı atamalarda yaşanan tartışmaların ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantıda, İl Başkanı Yücel, belediye başkanına uyarılarda bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BUNDAN SONRA DAHA HASAS DAVRANACAK 
Yücel, “Belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Son dönemde CHP’li belediye başkanlarına karşı sistemli ve planlı bir saldırı ve yıpratma politikası olduğunu görüyoruz. Gerek yandaş basın üzerinden, gerek sosyal medya üzerinden. Tabii CHP’nin politikaları ile bağdaşmayan münferit sayılabilecek bir takım hatalar ve yanlışlar olmuş olabilir. Partimizin politikaları bellidir. Genel başkanımızın son dönemde açıklamış olduğu CHP’li belediyelerin dikkat etmesi gereken 7 temel ilkeye ters düşen bir uygulama varsa bunlar bireyseldir münferit olaylardır. Bu konuda parti olarak gerekli müdahaleleri yaptık. Hem biz il başkanlığı olarak hem genel merkez olarak gerekli müdahaleleri yaptık. İnsanlar hata yapabilir, belediye başkanlarımız da insandır. Eğer bir hata varsa bu hatalar düzeltilmiştir ve düzeltilmelidir. Hatadan dönmek fazilettir, erdemdir. Bu konuda belediye başkanlarımız bundan sonraki süreçte daha hassas davranacaktır. Bu konuda bir fikir birliği oluşturduk. Biz, CHP olarak halkımızın ve milletimizin emrindeyiz. Halkımızın ve milletimizin hassasiyetlerin bizim başımızın üstünde yeri vardır. Ancak kendi damadını hazinenin başına atayan, kendi kızını Cumhurbaşkanlığı kadrosuna alıp on binlerce lira maaş veren ve benzer uygulamalar yapan bir zihniyetin CHP’yi bu konuda eleştirmeye hakkı yoktur”  
Öte yandan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, belediyeye ait TORBEL şirketine oğlu Efe Uygur’u genel müdür yardımcısı yapmıştı ve gelen tepkilerin ardından bu kararından geri dönmüştü. Uygur’un bu konu hakkında toplantıda söz hakkı almadığı öğrenildi.