GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, Bayraklı ilçesinde, şoförün koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak, fazla sayıda yolcu aldığı minibüste, bir vatandaş açık kapıdan sarkarak yolculuk etti iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÖRÜNTÜ YILLAR ÖNCE ÇEKİLMİŞ, ŞUAN ARACIN RENGİ BİLE DEĞİŞİK
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uğuz, “Bu haberleri üzüntüyle okuduk.  Bu görüntü yıllar önce çekilmiş bir görüntü. Hatta şuan aracın rengi bile değişik. Bu asılsız haber nedeniyle zor durumda kaldık. Keşke haberi yapmadan önce bizimle irtibata geçilseydi de biz doğru olan bilgiyi kendilerine verseydik” diye konuştu.

BİN 117 ARAÇTA KAMERA SİSTEMİ VAR
Odaya kayıtlı tüm araçlarda kamera sistemiyle denetiminin yapıldığını, haberi servis eden kurum hakkında şikayetçi olacağını belirten Uğuz, “Koronavirüs tedbirlerine uyulmuyor diye haber yapmışlar. 3 ay boyunca cebimizden yiyerek çalıştık. Belediye otobüslerinde olduğu gibi yüzde 50 kapasiteyle çalıştık. Benim bin 117 minibüsümde kamera bulunuyor. Hepsi kayıt altına alınıyor. Bu haberi yapan kimse, gelsin incelesin. Haberi yapan kurum hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Şunu da söyleyeyim, her zaman benim esnafım haklı diyemem, hataları olabilir. Yeri geliyor, biz hatalarımızı kendimiz servis ediyoruz. Ama kurum olarak elimizden gelen tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu görüntü bugünü yansıtmıyor. Durak ismi verilerek haber servis ediliyor. Buradan çağrı yapıyorum, hadi birlikte gidip tespit edelim. Benim araçlarımda kamera kayıtları var, bulsunlar” diye konuştu.