Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı’nın kongresi dün Aydın Sezer Düğün Salonu’nda gerçekleşti. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ataması yapılan Övünç Demir, Meclis Üyeliğinden istifa eden Yıldız Sivrikaya, eski İlçe Başkanı Faruk Akdemir’in yarıştığı 3 adaylı kongrede kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Demir ve Sivrikaya yaptığı adaylık konuşmasında delegeye baskı yapıldığını iddia etti. Demir, 378 delegeden 152’sinin oyunu alarak atandığı koltuğa seçilerek yeniden geldi.  

“KİMSEYE BASKI YAPMADIK” 

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Demir ve Sivrikaya tarafından yapılan “Adaylara baskı” iddialarına yanıt verdi. Tekin, kendisi ya da hiçbir belediye bürokratı tarafından hiçbir delegeye baskı yapılmadığını kaydederek, “Öyle bir şey yok, kesinlikle yok öyle bir şey. Getirsinler bana ‘Şu arkadaş baskı yaptı’ desinler. Bu yalan politikası, böyle bir şey asla yok. Biz kimseye baskı yapmadık” ifadelerini kullandı.  

“BİZ KİMSEYLE UYUMSUZ DEĞİLİZ” 

Torbalı Belediyesi olarak tek amaçlarının ilçeye iyi hizmet etmek olduğunu kaydeden Tekin, “Belediye olarak sadece işimize odaklanmış durumdayız. Gayet de iyi gidiyoruz. Hizmetlerimizi aksatmadan devam ediyoruz. Sadece yollarda biraz sıkıntımız vardı, o konuda da hemen hemen yüzde 70’lere geldik asfaltlama çalışmalarında. Sağ olsun İzmir Büyükşehir Belediyemiz yardımcı oluyor, asfaltlarımızı yapıyor. İlçemizde hiçbir sıkıntımız yok şu anda. İzmir Büyükşehir Belediyemizle de ilçemizle de, il başkanlığımızla da uyumumuz çok iyi. Biz kimseyle uyumsuz değiliz” dedi.  

“100. YILA YAKIŞIR MEYDAN YAPIYORUZ” 

Yeni belediye hizmet binası hakkında bilgi veren Mithat Tekin, “Bizim belediye binamız yıkıldı. Pazar yerinin olduğu alana yeni bir belediye binası yapıyoruz. Zemin altı 2 kat otoparklı olarak yeni bir belediye hizmet binası yapacağız. Aktivite alanlarıyla Torbalı meydanına 100. yıla yakışır bir şey yapıyoruz” ifadelerini kullandı.