GÜNDEME BAKIŞ – Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Gündeme Bakış Tv’nin canlı yayın konuğu oldu. Oran, 8 aylık başkanlık döneminde yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Canlı yayında babasından bahseden Oran, gözyaşlarına hakim olamadı.

ILICA PLAJI ÇEŞME’NİN VİTRİNİ!
Göreve geldikten hemen sonra Ilıca Plajı’ndaki ücretli şezlong ve şemsiye dönemine son verdiklerini anlatan Başkan Oran, “Ilıca plajı Çeşmemizin vitrinidir. Broşürlerde  afişlerde, kataloglarımızda sosyal medyamızda Çeşme denildiğinde Ilıca Plajı'nı koyuyoruz. Sen ben kavgasından uzaklaşarak bir sosyal demokrat belediyeciliği herkese göstermemiz gerekiyor. Herkesin 'CHP’liler sosyal belediyeciliği başarıyor' demesi gerekiyor. Ilıca Plajı bizim kanayan yaramızdı. Hem fahiş fiyatlar vardı hem de başarısız bir hizmet söz konusuydu. Arkadaşlara, ‘şezlong şemsiyeleri kaldıracağız. Ücretsiz duş, tuvalet ve soyunma kabinleri vereceğiz. Uygun fiyata  büfe işleteceğiz’ dedim. Herkes önce, ‘bu iş olmaz. İpini koparan gelir. Para kazanamazsınız’ dedi. Eğer çalışırsanız, işini severek yaparsanız, askla yaparsanız başaramayacağınız bir şey kalmaz. Aşka karşı çıkamazsınız. Böylelikle Ilıca Plajı Türkiye’nin en güzel plajı seçildi. Türkiye’nin en büyük gazetesi bunu açıkladı. Halktan inanılmaz tepkiler aldı. Muhalefet bile, ‘siz bu işi başardınız’ dedi. Ilıca Plajı’na 1 tane değil, 3 tane engelli girişi yaptık. Kaldırımlardan denize sıfırına kadar engelli vatandaşımız gelebiliyor. Ücretsiz olmasına rağmen tuvaletlerimiz en temiz seçildi. Ilıca Plajı kumu çok değerli. Her sene eksiliyor. Ilıcaya her sene yüz binler geliyor. İnsanlar ayağındaki o kumu dışarıya götürüyorlar. Biz bu plajda kalsın diye sahile denize su bastık. Böylelikle vatandaşlar ayaklarını yıkayarak sahilden ayrılıyor.

Sezonda 17-18 saat çalışıyorum. Herkes bana, ‘atom karınca mısın, bitmiyor mu enerji kaynağın?’ diyordu. Ben onlara; birincisi aşkım, ikincisi ise Çeşme diyorum” dedi.

ÇEŞME’NİN BİZİM EKOSUYUM! SİYASETE EKO OLARAK GİRDİM, EKO OLARAK ÇIKACAĞIM! HAKSIZ KAZANCA ASLA İZİN VERMEYECEĞİM
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, kendisine “Bizim Eko” dendiğini, bundan da mutluluk duyduğunu ifade etti. Oran, şunları söyledi:

“Yalan söylemiyorsanız, maske takmıyorsanız korkacağınız bir şey yok. Ben siyasete ‘Eko’ olarak girdim ve anlımın akıyla ‘Eko’ olarak çıkacağım. Ben beni aday yapanlara ve anneme de söyledim, kimsenin boynunu bükecek bir şey yapmayacağım. Şunu da söyleyeceğim, mezardan en sevdiğim varlık babam bile çıksa kimseye hukukun dışında bir harekette bulunmayacağım. Haksız bir kazanca izin vermeyeceğim.”

ALAÇATI, PARAÇATI DİYENLER ÇEŞME’Yİ LEKELEMEYE ÇALIŞIYOR! GEREKEN CEVABI VERİYORUZ
Çeşme’de her cebe uygun mekan olduğunu vurgulayan Başkan Oran, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Alaçatı, paraçatı’ diyenlere, bizim Çeşmemizi lekelemek isteyenlere buradan seslenmek istiyorum. Bunu başaramayacaksınız. Çeşme sadece Türkiye değil dünyanın parlayan yıldızıdır. Buna engel olan lobilere gereken cevabı veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.

Çeşme Belediye Başkanlığı benim bu hayatta yaşadığım en büyük onur ve gururudur. Gerçekten benim için çok önemli bir makam. Aşkım olan ve yürekten bağlı olduğum Çeşme’ye benim için çok büyük gururdur. Ben o koltuğa değer katmam gerekiyor. O koltuğun bana değer katmaması gerekiyor. Dolayısıyla ben şort da giyiyorum. Parmak arası terlik ile geziyorum. Beni halkımdan kimse koparamaz. Bugüne kadar kopmadım bu günden sonra da kopmam. Beni bu koltuğa onlar getirdi.  Onların ‘EKO’su olarak bu koltuktayım. Dolayısıyla ben onlardan soyutlanmayı düşünemiyorum Allah da etmesin. Hayatta iki şey var, birisi sevgi birisi aşk. Bende ikisi de var. Sevmeden bu işi yapamazsınız. Bu işi siyaseten yapıyorsanız, bir yerde yeter artık diyorsunuz. Benim mesai arkadaşlarım bana ayak uydurmakta zorlanıyor. Çok büyük bir zevkle yapıyorum”

ÇEŞME’NİN ALT YAPISI HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR
Çeşme’de alt yapı eksikliği olduğunu ancak bunun tamamlanması için gerekli planlamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptıklarını belirten Oran, “Çeşme’nin yüzde 55 civarında bir kanalizasyon altyapısı bulunuyor. Yağmursuyu alt yapısı neredeyse yok. Aslında arıtmamız yeterli kapasitede ve büyütülmeye uygun şekilde yapılmış. İZSU büyük bir hamle yapıp, çok büyük bir yatırım yaptı. Bu sene 350 kilometre bir boru sistemi döşedi. Bizi asbestli sudan kurtardı. Altyapımızı da 2020-21-22 gibi planladık. Yatırımları da devam edecek. Çeşme’nin suyu temiz. Çevre koruma müdürlüğü şubemizi kurduk. Mühendisimizi aldık. Denetimler devam ediyor. Çeşme’deki koyları belediye temizliyor. Bizim temizlik ekimiz çok iyi çalışıyor. Ekibin başında ben ve müdürümüz bulunuyor. Her yerde devamlı denetliyorum. Çalışma arkadaşlarımız biliyor ki ‘Eko Başkan’ her yerden çıkabilir. Nüfusun 1 milyonu geçtiği dönemlerde ufak aksaklıklar olabilir ama bizim insanımızın da daha duyarlı olması gerekiyor. Kullanımıyla ilgili bence bunla ilgili bir sıkıntı var. Bu dönemde başaramadığım iki tane sıkıntı var. Birincisi, sinekle mücadeleyi ben başaramadım. Seçim döneminde atlanmış bir durum vardı ve Büyükşehir’e de bilgi verilmemişti. Sinekle mücadeleyi bu dönem çok sıkı tutacağım. İkincisi, inşaat atıklarıyla ilgili sıkıntılar var. Hafriyat konusunda Çeşme’de bir çok başlılık vardı. Herkes istediği yere dökebiliyordu. Şimdi bu konuda çözüm bulduk. Çeşme Belediyesi’nin büyükşehirden ruhsat onaylı bir hafriyat kötüm merkezi bulunuyor.  Bahçe atıklarıyla ilgili bir sıkıntı var. Yılbaşı itibariyle her mahallede bahçe atıkları toplanma merkezi kuruyoruz. Herkes buraya atacak. Bunun dışında atılan bir yerde çok ciddi bir maddi yaptırımlar olacak.”

ÖN BAŞVURUMUZU YAPTIK, HABER BEKLİYORUZ! ÇEŞME’NİN MALINI KİMSEYE HAM YAPTIRMAM!
Çeşme’de hemen barajın yayındaki 2 milyon metrekare bir alanında endemik bitkiler yetiştireceklerini belirten Oran, “Bir ihale var. Çeşme Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir şirketi olarak girdik. Sonucunu bekliyoruz. Bakın, Çeşme’nin malının başka birisinin kullanmasına kesinlikle izin vermeyeceğim. Çeşme’nin malını kimseye ‘ham’ yaptırmam. Ben Çeşme’nin haklarını koruyacağım. Bunun için bu koltuğu oturdum” diye konuştu.

ÇEŞME FESTİVALİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL BALKANLAR TEMASIYLA YAPILACAK! ALAÇATI OT FESTİVALİNDE ÇİN’DEN GELEN HEDİYELİK EŞYA ÜRÜNLERİNİN SATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!
Çeşme Belediye Başkanı Oran, geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen Çeşme Festivali ile ilgili şunları söyledi:

“Muhteşem bir ilgi gördü. Çeşme’de sezon bittiği anda festivalini yaptık. İnanılmaz bir katılım vardı. Bu seneki festivalimiz de aynı tarihlerde olacak. Teması ise Balkanlar olacak. Büyük ve kapsamlı şekilde olacak. Çeşme Festivali’ni sadece müzik teması ile yapmadık. Gastronomi, müzik, hediyelik eşyalar vardı. Bir kültür festivali oldu. Biz Çeşme’nin makus talihini yıkacağız. Çeşme’de bu sene sezonu Eylül ayında kadar taşıdık. Ekim ayında işler güzeldi. Önümüzdeki sezon bunu daha da ilerleyeceğiz. Ovacık’taki Sakız Koyunu Festivali, Alataçatı’daki Ot Festivali’ne milyonlar geliyor. Çeşme’de sezonu, festivallerle yarışmalarla kültürlerle uzatacağız. Bir bisiklet yarışı yaptık 5 bin kişi geldi. Ilıca’da bir balık atma festivaline binlerce kişi geldi. Bizim aslında elimizde çok malzeme var. Sadece helvayı karma kalıyor. Biz bunu başaracağız. Ot festivalinde Çin’den gelen hediyelik eşyaların satılması izin vermeyeceğiz. Alaçatı’ya özel hediyelik eşyaların satışı yapılacak. Biz bunu bu sene çok denetleyeceğiz. Ot üzerine yürüyeceğiz. Ot festivali Ayhan Sicimoğlu ile doğmuştu, Sicimoğlu tekrar dönüyor. Ahmet San tekrar dönüyor. Çeşme öz değerlerine, fabrika ayarlarına tekrar dönüyor. Çeşme’yi geliştirmeye koruyarak devam edeceğiz.

TOKİ’DE OTURUNLARLARA MÜJDE VERDİ
Başkan Oran, TOKİ konutlarında oturan vatandaşlara şu müjdeyi verdi:

“Buradan TOKİ’de oturan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. 1500 konutun bulunduğu TOKİ’de şehir suyu yok. Alt yapıları yeterli değil. Kanalizasyon sistemine bağlı değiller. Biz yetkililerle görüştük, TOKİ yetkililerini sonunda ikna ettik. Site konumunda mahalle konumuna geçmeleri için adımları bir bir atmaya başladık. Çok yakında belediyemiz tarafından kurulacak bürolarda onların su ve abonelik sorunlarını çözeceğiz”

16 YIL BOYUNCA BAŞKAN OLMAYA ÇALIŞTIM
8 aylık başkanlığının rüya gibi geçtiğini anlatan Oran, “8 ay bir rüya gibi geçti. Rüya devam ediyor. 16 yıl boyunca Çeşme Belediye Başkanı olmak için çalıştım. Belediye başkanı olduğumda nerde kalmıştık dedim ve hizmete başladım. En büyük sevdam hizmet etmenin gururu ile beraber halkımla beraber çalışmalarımıza devam ediyorum. Ilıca Plajı'nı yaptığım için çok mutluyum. Alacatı’ya iade-i itibarını verdik. 2014 yılında 1873’de açılan Alaçatı Belediyesi kapatıldı. 10 bin kişilik bir dev mahalle oldu. Parti politikamız olarak kapatılan beldeleri tekrar açacağız. Ben Çeşme Belediye Başkanı olarak Alaçatı Belediyesi’nin mallarına emaneten bakıyoruz. Açıldığında gururla teslim edeceğiz. Alaçatı’nın kapatılan belediye binasını ek hizmet binası yaptık. Belediye başkanlığımın 7’nci ayında bir anket yaptım. Ankette en büyük sorunlar altyapı ve hayvan barınağı oldu. Benim daha ufaklıktan sokaktan aldığım 3 tane köpeğim var. İlk olarak bunu söylemek istiyorum. Şuanda 4 yaşlarına geldiler. Hayvan barınağıyla ilgili tespit yaptıktan sonra çalışmalarına başladık. Baya bir para harcadık. Ilıca’da hayvan polikliniği yaptık. Çok yakında hizmete girecek. Geldiğimden beri 700 tane dişi köpeği kısırlaştırdım. Ben bir hayvanseverim ama ayağım yere basıyor. Hızlı bir şekilde sokak hayvanlarını sorunu çözmeye çalışıyorum”

NE BU DÜNYADA NE DE ÖBÜR DÜNYADA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!
Oran, eski Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile ilgili şunları söyledi:

“Kendisine ne bu dünyada ne öbür dünyada hakkımı helal etmiyorum Çeşme halkını yanıltmaya çalıştı. Partimizin disiplin organları cezayı verdi. Hırsına yenildi” dedi.

BABASINI ANDI, GÖZYAŞLARINI TUTUMADI!
Canlı yayında rahmetli babası Çetin Oran’dan bahsederken gözyaşlarını tutamayan Başkan Oran, “21 Mayıs 1971’de doğdum. Çeşme’ye geldiğimde 10 günlükmüşüm. Çeşme’yi hep sevdim. Burada aşık oldum. Çeşme dünyanın en güzel yeri. Yeryüzündeki cennet. Çeşmeye hizmet etmenin onuru yaşıyorum. Çetin Oran’ın oğlu olmaktan sonra en büyük gururdur. Bunun da tadını çıkarıyorum. Çeşme’ye hizmet benim için bir ibadet. Çeşme benim aşkım. İnsanlar aşkına hiçbir zaman ihanet etmez” diye konuştu.