GÜNDEME BAKIŞ – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme ve Urla’yı kapsayacak şekilde bir turizm planlamasını yapacaklarını açıklamasının ardından ilk olarak İzmir başkanlar kurulu Ankara’ya çıkarma yaptı. İş dünyası temsilcileri Bakan Ersoy’la konuyu detaylı bir şekilde görüştü.

ANKARA’YA DAVET ETTİ!
Bakan Ersoy, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oranı da Ankara’ya davet etti. Ersoy ve Oran dün bir saat aşkın bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin detaylarını Gündeme Bakış’a anlatan Oran, “Ortada henüz proje yok, ama niyet var. Proje ihalesine çıkacaklar. Bir mimari grup projeyi çizecek. Bazı bölgelerin turizme açılması noktasında niyet var. Buna karşı değilim. Bakan Bey’in imar yoğunluğu ile ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamalar var. Yüksek katlı binalar olmayacak, Çeşme’nin yapısına uygun mimariler olacağını belirtti. Eğer söyledikleri gibi olursa sıkıntı olmaz. Burada dikkat edilmesi gereken iki husus var. Birincisi mülkiyet haklarının korunması. İkincisi ise imar yoğunluğu…Bu konudaki endişelerimizi ilettim” dedi.     

BAŞKAN ORAN BAKAN ERSOY’LA BİR ARAYA GELDİ: 'HASSASİYETLERİMİZİ BİLDİRDİM' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

ARSA SAHİPLERİNE FIRSAT VERİLSİN
Başkan Oran, sözlerine şöyle devam etti:

“Benim talebim şu oldu. Büyük parsel sahipleri var. Kiminin 45 kiminin 40 dönüm arazisi var. Bu insanlar kendi arazilerinde turizm yapmak isterse bunlara fırsat verilsin. Bakan Bey, ‘Bunu düşünebiliriz’ dedi. Arsa sahipleri mağdur olmaması için aracı oldum. Vatandaşların mülkiyet haklarıyla ilgili sıkıntı olmazsa, imar yönünden bir sıkıntılı durum oluşmazsa, Çeşme’nin destinasyon olması anlamında yarar katacak her şeye destek oluruz”

Başkan Oran, Bakan Ersoy’un tüm süreçlerde kendileriyle istişare içerisinde olacaklarını söylediğini sözlerine ekledi.

ORAN’DAN LIDERE ZIYARET! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

LİDERE BİLGİ VERDİ
Öte yandan Çeşme Belediye Başkanı Oran’ın, Bakan Ersoy’la yaptığı ziyaretle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdiği öğrenildi.