Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, FETÖ’nün mahrem imamlarıyla görüştüğü iddiasıyla tutuklandı. Oğuz’un Avukatı Umut Köroğlu Gündeme Bakış’a konuştu.

AĞIR BİR KARAR!
Köroğlu, “Bugün ya da yarın karara itiraz edeceğiz. Bize göre çok ağır bir karar. Tutuklanmasını gerektirecek kuvvetli şüphe yoktur. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Telefonunda  ByLock çıkmamıştır. Bununla ilgili algı yaratılmaya çalışılıyor. Kendisinin FETÖ üyeleriyle telefon görüşmesi yaptığı, konuştuğu iddiası var. Geriye dönük bu herkeste çıkacak bir şeydir. Ayrıca Başkanın Pennsylvania’ya gittiği yönünde bazı haberler var. Bunlar da gerçek dışı. Öyle bir şey yoktur” dedi.

AFRİKA GEZİSİ SORULDU!
Köroğlu, "Sorguda bize neden Afrika’ya gittiği soruldu. Orada başka belediye başkanları da vardı. Burak Bey Mali Müşavir. Telefonunda 9 bin kayıtlı numara var. Çok fazla telefon görüşmesi yaptığı aşikar. SGK teşvikiyle ilgili özellikle çok soru soruluyor. Kiminle konuştuğunu hatırlamıyor bile zaten. 2016’daki telefon görüşmeleri soruluyor” dedi.

DİK DURDU!
Kararın ardından Oğuz’un dik durduğunu anlatan Avukat Köroğlu, “Kendisinden emin. Kararın ardından dik durdu. Tabi üzüldü. Eşinin de çocuklarının da haberi var” dedi.