Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Kınık’a çıkarma yaptı. Soyer, burada vatandaşlara erzak paketi dağıttı. Büyükşehir Belediyesi’nin servis ettiği fotoğraflarda Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer’in olmaması dikkat çekti.

15-20 DAKİKA GÖRÜŞTÜK
Soyer ile 15-20 dakikalık görüşme yaptıklarını söyleyen Doğruer, “Pandemi ile ilgili görüşme gerçekleştirdik. İlçede alınan tedbirlerle ilgili konuştuk. Kendisinin Kınık İlçe programı vardı. O programı bitirdikten sonra geldiler bize. Kriz masası kurulmuştu. Kriz Belediyeciliğinden koordinatör vardı ziyarette. Pazar yeri, hijyen denetimi, maske dağıtımı gibi çalışmalarımızı anlattık. Kendileri de bize yapılacaklar konusunda bir talebimiz olup olmadığını sordu. Vaka sayılarını konuştuk. Ölümlü vakamız olmadığını, sıkıntılı bir durumumuz olmadığını anlattık. Ramazan ziyareti olarak değerlendirilebilir” dedi.

“BİZE SADECE BELEDİYE ZİYARETİ BİLDİRİLDİ”
Kendilerine sadece belediye ziyaretinin haber verildiğini bu yüzden Soyer’in programına eşlik etmediğini dile getiren Kınık Belediye Başkanı Doğruer, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve beraberindeki heyet Hamzadağ ve Arpaseki köylerine gitmişler. Köy ziyareti yapmışlar. Merkezde bir mahalleyi ziyaret etmişler. Büyükşehir irtibat bürosunu ziyaret etmişler, en son da belediyeye geldiler. Ben ilçe programına eşlik etmedim çünkü bize günlük program gelmedi. Sadece 18.30’da yapılacak belediye ziyareti bildirildi. Ben de belediyede bekledim. Görüşmemiz  iyi, nezaket çerçevesinde gerçekleşti. 15-20 dakikalık bir ziyaretti, istişare ettik” dedi.