Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, tamamlanan ilçe delege seçimlerinin ardından çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Belediye başkanları parti içi yarışlara katılmasın” sözleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. Başkan Arda, “Delege seçimlerine karışmayacağımı söylemiştim. Bunu parti içerisinde farklı söyleyenler var. Belediye çalışanlarına işten çıkarma ile ilgili tehdit ettiğimi söyleyenler var. Tarafsız olmama rağmen taraf olduğumu söyleyenler de var. Delege seçimleri 8 Kasım’da başladı. Ben 10 Kasım’da Almanya’ya gittim. 1 hafta zaten burada yoktum. Kendi mahallemde oy kullanamadım. Seçimlere müdahil olmadım. Herkes kendi öz iradesiyle gidip oyunu kullandı” dedi.

İLÇE BAŞKANINA KIRILDIM
Kendi mahallesinde oy kullanamamasıyla ilgili Başkan Arda, “İlçe başkanlığı istediği taktirde seçim tarihini 10 Kasım’dan önceye koyabilirdi. Tabi ki kırıldım. Kırılmaz mıyım?! Benim Almanya’ya gideceğim 1,5 ay öncesinden belli olmuştu. Belediyede çalışan ilçe yönetim üyeleri bulunuyor. Onlar dahil herkes benim 10 Kasım’da Almanya’ya gideceğimi biliyordu. Seçimi 8 ya da 9 Kasım’a koyabilirlerdi. Üzüldüm, kırıldım” dedi. “Burada art niyet var mıydı?” sorusuna cevap veren Arda, “Orasını bilmiyorum” dedi.

HAKSIZ ŞEKİLDE SUÇLANMAM TARAF OLMAMI GEREKTİRDİĞİNİ DÜŞÜNDÜRDÜ!
Arda, sözlerine şöyle devam etti:
“Tarafsız olan benim. Ben tarafsız olduğumu söyledim. Belediye meclis üyeleri taraf olabilirler. Belediye meclis üyeleri içerisinde beyaz listeyi de mavi listeyi de destekleyen oldu. Kırımız liste çıkarmış olan da bulunuyor. Topyekun tarafsız olacağımız diye bir şey yok.  Belediyeyi yöneten benim. Belediyede siyaseti yapan benim. İlçede herkes istediğini yapabilir. Belediyede çalışanlar yazılmış olduğu liste için çalışmayacak mı? Tabi ki çalışacak. Diğer tarafta Hürriyet Mahallesi’nde listeye yazılmış başkan yardımcım da kendi listesi için çalıştı. Bunlar doğal şeyler. Bunların üzerinden Halil Arda taraf oldu demek doğru bir şey değil. Taraf olsaydım, aylar önce çok açık bir şekilde çalışırdım. Bu şekilde haksız şekilde suçlanmam taraf olmamı gerektirdiğini düşündürdü."

BANA HAKSIZLIK YAPILDI! VİZYONUNA UYGUN BİR İLÇE YÖNETİMİYLE ÇALIŞMAK EN DOĞAL HAKKIM
“Taraf olmadığınız için pişman mısınız?” sorusuna Arda, “Taraf olmadığım için pişman değilim ama bana haksızlık yapıldığında haksızlık yapanlara bir tasarrufta bulunulmadığı zaman kızıyorum. O yüzden benim vizyonuma uygun bir ilçe yönetimiyle çalışmak en doğal hakkım. Benim hedefim genel seçimlerde de partimin oyunu yükseltmek olacaktır. Başarılı olmak zorundayız. İlçe yönetimi belediye el ele çalışmalıyız. ‘Emek verenler kazandı’ deniliyor. Karşı tarafta da emek verenler. Karşı tarafta da gençlik kolları başkanlığı yapmış, meclis üyelikleri yapmış insanlar var. Bu şekilde ayrıştırmak doğru şey değil. Bir taraftan demokratik seçim yapıldı. Demokratik seçim yapılması için 2 ya da daha fazla liste olması gerekiyor. İkinci liste çıkınca bölücülükle karşılanıyor. Bu doğru değil. İlçe başkanı ve yönetimi değişmeli. Yeni bir yönetim anlayışı Gaziemir’e gelmeli. Benim adaylığımı, belediye başkanlığımı içine sindiremeyenler elbette var. Ancak bunların bir kenara bırakılması gerekiyordu” dedi.