GÜNDEME BAKIŞ – Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kongrede çok konuşulacak açıklamaların altına imza attı. Arda, özetle şunları söyledi:

KEŞKE İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİM YANIMDA OLSAYDI!

“Alevi olayı yaşadık. Keşke il başkanımız, il yönetimimiz bizim yanımızda olsaydı. Sendikayla problemler yaşıyoruz. 584 işçinin 554 tanesi sendika değiştirmiş. İktidarını kaybeden sendika ortalığı ayağa kaldırıyor. Eşkiyalık yapıyor. Keşke il yönetim, ilçe yönetimim benim yanımda olsaydı. Çok üzgünüm. İki gün önce İzmir’in en temiz, en namuslu, en naif basın danışmanı, canım ciğerim Emre Döker’in bu eşkiyalar tarafından kolu kırıldı. Keşke il yönetimim, ilçe yönetimimi benim yanımda olsaydı. Bunları konuşarak başlamak istemiyordum. İlçenin faaliyet raporunu dinledim. 4.5 aydır yaptığımız temizlik kampanyasından bizim yanımızda yer almadılar. Sendikayla ilgili yaşadığımız sıkıntılarla bizim yanımızda yer almadılar. Bunu kabul edemiyorum. Hepinizin bildiği gibi partimize müracaat ettim. Genel merkezimi ziyaret ettim kendimi anlattım. 28 Ocak’ta benim ismimi açıkladılar. Doğdum ilçe belediye başkanı seçileceğimi biliyordum. İlk yaptığımız iş belediye meclis üyeleri belirlemek oldu. 20 tane seçilecek belediye meclis üyesinin 15 tanesini beni desteklemeyen diğer adayları destekleyen isimlerden oluştu. Neden böyle yaptım? Siyaset nezaket dilini hiç terk etmedim. 2009’da aday adayı olmuştum. 12 tane bana inanan arkadaşım meclis üyesi dosyası aldı. Umut Tekin onlardan biriydi. O gün beni destekledi. Maalesef 12 tane arkadaşımdan bir tanesi meclis listesine yazılmadı. Kırıldıklarını, üzüldüklerini biliyorum. 2019’da 50 kişi başvurdu. Ama ben bütün diğer aday adaylarını destekleyen karma bir liste yaptım. Onlara inandım. Onlar benim partilim. O arkadaşları kucaklayarak bir liste yaptım. Farklı bir strateji uyguladım”

2 AY BAYUNCA GÖRMEDİĞİM İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ OLDU

“Gaziemir’de ne olduğunu, insanlara nasıl yaklaşılacağını çok iyi biliyorum. 200 ev toplantısı yaptım. Gitmediğim esnaf ziyaret kalmadım.

2 ay boyunca görmediğim ilçe ve il yöneticileri de oldu. Rekor oyla seçim kazandım. İlk gün kırgınlık yaşadım. Saat 10.30 partime girdim bir kişi alkışlamadı. Çarşı meydanına girdiğimde ezilme tehlikesi atlattım. Coşkuyu o gün ilçemde görmedim”

KOCAOĞLU ADAYIM DENİZ YÜCEL DEDİĞİNDE ‘BELEDİYE BAŞKANI TARAFSIZ OLMALI’ DİYEMEDİNİZ!

 “Bir taneniz arayıp şuraya oy verin dedim mi? Belediye çalışanları var burada. Yönetim kurulu üyeleri var. Söyledim mi? 2009’da 8 ay kala aday adaylığımı açıkladım. Bizim adayımız Halil İbrahim Şenol dediler. O zaman Yüksel Demirsoy ilçe başkanıydı. Şimdi bunlar beni taraf olmakla suçluyorlar. Umut Tekin…İlçe başkanı olduğu zaman Şenol’un desteğini almadın mı? Destek alırken iyi. İlçe başkanı seçilirken iyi, tarafsızım diyen Halil Arda’yı taraf olmakla suçluyorsunuz. 1.5 yıl önce Aziz Kocaoğlu geldiğinde benim adayım Deniz Yücel dediğinde neden Aziz Bey’e belediye başkanı olarak tarafsız olmalısın diyemediniz? Genel başkanımızın bir dileği var. Belediye başkanları karışmasın. Halil Arda’dan ne istiyorsunuz? Nedir bu kin, nefret? Çiçek ihalesini alamadığı için o kalemini kin ve nefret akan meclis üyesinin paylaşımını beğendiniz, paylaştınız. Disiplin suçu işliyor. Partiden atılması lazım.Yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyor. Siz mi birleştirici olacaksınız?”

NEDEN BİZE SAHİP ÇIKMIYORSUNUZ? NERDESİNİZ?

“Alevi olayı yaşandı Cumhurbaşkanı devreye girdi. Sanki suçluluk içerisinde algılanır diye açıklama yaptım. Benim canlarım var. Hepimiz canız. Bizim onlara karşı kastımız olabilir mi? Belediye başkan yardımcımızı öne attılar. Nerdensiniz ilçe yönetimi? Neden bize sahip çıkmıyorsunuz? Sendikayla problem yaşadık. Herkese özgürlük ortamı yarattım. Yaptıkları ortada. Neden benim yanımda değilsiniz? Ben ne yaptım?”

“Gaziemir belediye başkanlığı kafayı çekip çekip söveceğiniz makam değil. O yüzden bir kişiyi işten çıkardım. Benim vizyonuma uygun birisiyle çalışmak en doğal hakkım’ dedim. Kimseye ‘vizyonsuz’ demedim. Vizyonumda meclis üyelerine ihale vermek yok. Bana delege seçimlerinde oy kullandırmayanlar benim vizyonumda olamazlar.

Sendikayla yaşanan problemde yanımda olmayanlar vizyonumda olamaz. Pazarcı sorununda tüm Gaziemir yanımda oldu. Bu konuda benim yanımda olmayanlar  benim vizyonumda olamaz. Ne beyaz listenin ne mavi listesinin il delegesi olmak istemiyorum.”