GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Can Radyo’ya katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

TRAJİKOMİK BİR DURUM
Menemen İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmadan dolayı kendisine herhangi bir tebliğin gelmediğini kaydeden Aksoy, “Bana tebliğ edilmiş bir şey yok. Ama kimi gazetelerde yayınladı.  9 örgüt dediler, bana say deseler sayamam. 12 Eylül faşist darbesinde kapanmış örgüt isimleri var. Bu örgütlerin faal olduğu süreçte ben 6 yaşındaydım. Büyük bir başarı. (gülüyor) Burada bir yanlışlık var. Kızıl Kmenler’i de koymaları lazım. Tam olacaktı. O eksik kalmış. Trajikomik bir durum! Benim o konuşmanı her CHP’li kurultaylarda ilçe toplantılarında ismi zikredilir. Bunlar bizim değerimizdir” dedi.

“O YÜZDEN HODRİ MEYDAN”
Kente faaliyet gösteren bir medya organıyla yaşanan tartışmalara değinen Başkan Aksoy, “1.5 yıldan beri ben mücadele veriyorum. Bizim mücadele ettiğimiz şey, bozuk düzeni nasıl değiştireceksiniz. Bozuk düzenin çark dişlilerini değiştirmeniz gerekiyor ki bu bozuk düzeni değiştirmeniz gerekiyor. Bu düzene destek veren adım atmam, dikine gider hesabını sorarım. O şahsı tanımam bilmem. Menemen’e malum şahsın petrolünde gelir gider. Bugün de oradaydı. Bir takım saçma sapan suçlamalarla insanlara dil uzatarak belediye başkanından neler koparılırız derdindeler. Aydın’da bir tane ak partili belediyeye gitti. O belediye başkanı o şahıslar arasında suç duyurusunda bulundular. Pensilvanya’ya gitmiş, fotoğraf çekmiş, tam çıkar ilişkisidir. Bu şahıslara bir kuruş vermem. İstedikleri yaygara çıkarsınlar. Ben çiğ yemiş bir belediye başkanı elbette ‘al kardeşim sus’ diyip para verecektir. Ben çiğ yemedim o yüzden para veremem. O yüzden de hodri meydan bir sıkıntı yok” diye konuştu.

BUGÜNE KADAR GÖRMEDİKLERİ YATIRIMLARI 16 AYDA GÖRDÜLER
“Menemenliler bugüne kadar görmedikleri yatırımları 16 aylık sürede gördüler ve daha bitmedi. 3,5 yıl boyunca yatırımlarımıza devam edeceğiz” diyen Aksoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Halk kütüphaneleri, sevgi yolu, şehitler parkı, engelsiz yaşam merkezi açtık. Engellinin adı olmadığı yerde Emirali’de engelli vatandaşlarımızın çalıştığı bir rehabilitasyon merkezidir. Kreş açtık. Şimdi 3’üncüsünü geliyor. Kadın dayanışma merkezi açtık. 3’üncüsü geliyor. Her şeyden önemlisi üstgeçit yaptık. Yarım asırlık bir üst geçitten açtık. Menemenliler 50 yıldır bu üst geçidi bekliyordu. Konak’taki bulunan siyah beyaz fotoğraflar olur ya o şekildeki 50 yıllık üst geçit yaptık. Çevre ve Şehir Bakanlığı’nın 3 bin 600  olarak belirlediğini biz 3 bin 500 yaptık. Bunun için de çamur atıldı ama bunlar boş konular. Bir belediye başkanı hiç hata yapmasını istemiyorsanız, hiçbir iş yapılmayacak. Gelecek koltuğunda boş boş oturup gidecek. Bugün Emirali Spor Tesislerini açılıyoruz. Kapalı pazaryeri ile ilgili bir ihaleye çıkacağız. Ağustos ayında belediye meclisinde geçecek. 120 gün içerisinde ince işi de bitirip Menemen’in hizmetine sunacağız. Perşembe pazarı olarak bilinen yeri Menemenli halkı çok iyi biliyor. Biz oranın adını  Halil Alkaya pazaryeri dedik. Neden, 31 Mart seçimlerinden önce yenilenmesi ihaleye çıkmış.. Burada yangından mal kaçırılır bir şekilde ihale çıkıyor. Tamamen siyasi bir hırstır. Pazaryeri inşaatında düşüp ölen Menemen Belediyesi çalışanı Halil Alkya’nın ismini verdik. Burada tüm halkımız çok mağdur, ama bunun neden olduğunu çok iyi biliyorlar.”

“HALK İKTİDARI SANDIKTA YENİLEBİLİR OLDUĞUNU ANLADI”
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda da değinen Aksoy, “Bizde ilçe kongreleri başlamadan kazan kaynamaya başlar. Bu bir açıdan CHP’nin içerisinde demokrat kimliğinin baskın olduğunu gösterir. İnsanlar diğer partilerde hangi liste kazanmış, listeye kim girmiş diye bakmaz, sadece CHP’de bu durum dikkat çeker. Bu güzel bir şeydir. Burada belli bir kırılganlıklar olur ama zamanla giderilmesi gerekir. Bu iktidar kurultayında kırgınlığa gerek yok. Enerjimizi içe değil dışarıya vermemiz gerekiyor. Trendi düşen bir iktidar var. Yerel seçim bunu gösterdi. İktidar sandıkta yenilebilir. Toplum bunu algıladı. Herkes görmüş oldu. Bu kurultaya kırılmaya, yarılmaya girmeden, toplun tüm kesimlerine hitap eden ideolojik kimliğinden ödün vermeyen bu güne bize kadar oy vermeyen kesimleri CHP’ye yüzünü dönmesini sağlamalıyız. Bunu başarırsa, yeni bir süreç başlayacaktır” açıklamalarında bulundu.

“İLÇEDEKİ TANSİYONU DÜŞÜRÜN”
Son olarak Menemen’de muhalefette olan ilçe başkanlarına seslenen Aksoy, “31 Mart seçimleri biteli 16 ay boyunca bunca iş yapmışız. Şehri germek istiyorlar.  Burada sıkıntıya sebep olur. AK Partiye ve MHP’ye oy vermiş halkında belediye başkanıyım. AK Parti ilçe başkanı, MHP ilçe başkanı buradan söyleyeceğim. Menemende artık tansiyonu düşürün. Gidin buna çalışın. Çamur at izi kalsın zihniyetinden uzak dursunlar. Sağduyulu arkadaşlarımızın da var. Bu gerginliğin AK Parti ve MHP’ye yaramadığını da bilen arkadaşlarımız var. Ben onların sağduyularına güveniyorum. Herkes oturup kendi işine gücüne baksın. Ben kendi işime düşünüyorum. Kendi tansiyonlarını düşünsünler, benimki düşmez 3 yıldır yüksek, o yüzden alayı gelse bir şey olmaz. Bu kadar çamur atmaya, iftiraya gerek yok. İstiyorlarsa savcılığa gitsinler. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra müfettişin olmadığı gün yok. Gelsinler baksınlar, sıkıntı yok ama siyasette böyle yapılmaz. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP’li ilçe başkanları demek ki ders çıkarmamışlar. Ben çiğ yemediğim, yıpranmam, işlerine baksınlar” dedi.