GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Narlıdere 7. Olağan kongresinde Metin Yıldırım tek aday olarak seçim gitti. Kongrede Divan Başkanlığını AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir yaptı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kongreye Ankara’dan video konferans yoluyla bağlandı.

BİR YIL DOLMADAN VATANDAŞLARIMIZIN KONUTLARI HAZIR OLACAK
İzmir’de meydana gelen depreme değinen Bakan Pakdemirli, Öncelikle 20 gün öne yaşadığımız deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremden hemen sonra İzmir’e intikal ettim. İlk andan itibaren hızlı bir mücadeleye girdik. Elif ve Ayda umudun adı oldu Ancak o gece ve sonrasında yaşananlar çok acı hatıralar olarak zihnimizde iz bıraktı. Rabbim bir daha göstermesin. Devletimiz de tüm imkânlarıyla oradaydı. Milletimiz bu defa da İzmir için seferber olmuştu. Dikkat ederseniz artık ülkemizde hiçbir afetin ardından ‘Nerede bu devlet sesleri’ yükselmiyor. Çünkü devletimiz ilk andan itibaren halkın yanında oluyor ve yarları sarmak için çalışıyor. Yine depremin yol açtığı hasarların kalıcı telafisi için çalışıyoruz. Konteynır kentimizin kurulumu neredeyse bitti. Kalıcı konutlar için de proje hazırlıkları tamamlandı. Bu ay içerisinde ihaleler yapılacak inşaat sürecine geçilecek. 1 yıl dolmadan vatandaşlarımız için konutların hazır olacağını söyleyebilirim. Bunun yanında bin 750 konutu yerinde inşa edeceğiz. Yine belirlenen rezerv alanlarında 3 bin konut inşa ederek hak sahiplerine dağıtacağız. İzmir’de depreme dayanıksız konutların dönüştürülmesi için de çalışıyor olacağız” diye konuştu. .

YEREL İDARENİN BÖYLE BİR LÜKSÜ YOK
Bakan Pakdemirli konuşmasına şu şekilde devam etti:
 “Bu konuda sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz. Ayrıca bu konuda belediyelerinize de sorumluluklarını hatırlatın. Zira yerel idarenin oy alıp da ‘Hadi bana eyvallah’ deme lüksü yoktur. Her bir oy belediyeye ayrı bir sorumluluk yükler. Yerel yönetimlere siz belirlerken onların sorumluluklarını da onlardan istemeyi unutmayın. Ona göre takibini yapın. Unutmayın deprem olsun ya da olmasın riskli binaları bularak oradaki vatandaşları sağlam konutlara taşımak yerel idarelerin görevidir. Bir yere fenni sağlam izni vermek de yerel idarenin görevidir. Biliyorum ki İzmir’i ve Narlıdere’nin yıllanmış tüm sorunları hizmet etmeyen bir zihniyetin ürünüdür. Buna üzülüyorum. 81 vilayete baktığınızda AK Parti’nin marka belediyeciliğini göreceksiniz. Nereye ne yapıldığı devletin kayıtlarında vardır. Dolayısıyla tüm hemşerilerime tavsiyem oyunuzun hesabını tutun. Zira mahkeme kadıya mülk değildir. 3 yıl içinde kim sözünü tutmuş hatırlatın.”

İZMİR HAK ETTİĞİ YERİ BULAMADI 
 Pademirli, “Bu yıl başta pandemi olmak üzere deprem, çığ ve orman yangınları gibi felaketler nedeniyle çok mesai harcandı. Bunun üzerine son olarak yeni pandemi tedbirleri açıklandı. Biz hiçbir şeyi, bahane etmeden üretmeye ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Lideri bu kadar çok çalışan bir partinin mensupları da çok çalışkan olmak mecburiyetindedir. Bizim partimizin değişim ve dönüşümden hiçbir çekincesi yok. Milletimiz için en faydalı olanı uygulamak bizim boynumuzun borcudur. Bugün büyük bir gün 2019 yılında başlattığımız 7. Olağan kongrelerimize devam ediyoruz. Narlıdere’de zor bir sahada mücadele ettiğiniz biliyorum. Yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Benim sizden ricam Narlıdere’nin tüm sorunlarını yetkililere iletmeye azami gayret gösterin. Kim ne derse desin kimi seçerse seçsin vatandaşımızın gönlünü hoş tutmalıyız. Hiçbir unvan baki değildir ama iyi insan olmak her şeyin üstündedir. Bir diğer ricam da seçim arifesini beklemeden sahadan hiç kopmayalım. Sokak sokak gezip sorunları dinleyelim. Hep diyorum İzmir hak ettiği yeri bulamadı. AK Partide bu konuda her türlü sınavı vermeye hazır. AK Parti bugünlere bir anda gelmedi. Milleti dinleyerek geldi. Eriştiğimiz bu noktada teşkilatımızın emeği büyük” dedi.

CEKETİ TERS GİYDİRECEĞİZ
Kongrede tek aday olan Metin Yıldırım da, “Narlıdere bizi için çok önemliydi. Öncelikle bu görevi bana tevdi eden Genel Merkezimiz başta olmak üzere İl Yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Bu görev benim için çok önemli ve kutsal. Hep içimde kalmıştı. Genel Merkez’e 2 defa mülakatlara gittim ancak arkadaşımız aldı. Biz de O’na destek olduk. Hiçbir zaman ikiyüzlülük yapmadık hep destek olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği yolda ilerlemeye çalıştık. Ve yüce Rabbim bize bu görevi nasip etti. Yönetimimizde olan arkadaşlarımızın hepsi çok değerli. Dışarıda kalmak da önemli değil. Biz her birini ayrı ayrı kucaklayacağız. Çünkü bu çatı hepimizin çatısı. Bu çatı altında aldığınız her nefes bizim için kıymetli. Yarından itibaren hepimiz omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Birliği, beraberliği ve sağlığı tesis edeceğiz. Narlıdere hep zor diyorlar. Zor olacak ki imtihan olsun. Narlıdere’de bir ceket siyaseti var. Ceketi asarsak kazanırız diyorlar. Biz bu ceketi ters giydireceğiz. Ben buradan söz veriyorum. Başarıyı en üst seviyede sağlayacağız” diye konuştu.