GÜNDEME BAKIŞ - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bütçe görüşmelerinde yaptığı İzmir konuşması tartışma çıkardı. Kurum’un, “Yirmi beş yılda Gazi Mustafa Kemal'in mağrur İzmir’ini mağdur İzmir yaptınız. İzmir’i Cumhuriyet Halk Partisinin insafına bırakmayacağız” sözlerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Şimdi, bu Murat Kurum'un “İzmir bir dahaki sefere…” sözleri var ya… Sayın Kurum,  İzmir'e ne adaylar, ne bakanlar, hatta bir eski başbakan geldi. Eğer bu kadar meraklıysanız, İzmir'e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun. İzmir o uzun boyunuzun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün” sözleriye yanıt verdi.  

YÜCEL VE SÜREKLİ DE DAHİL OLDU 

TBMM’deki tartışmaya  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de dahil oldu.  

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Özel’in konuşmasının videosunu paylaşarak, “Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel çok haklı; boyunun ölçüsünü aldırmak isteyen varsa ilk seçimlerde İzmir’e bekleriz. Referanslarımız Binali Yıldırım, Nihat Zeybekçi” ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, Bakan Kurum’un konuşmasının videosunu paylaşarak; “İzmir’e yerinde saymak ve çıkmaz sokaklar değil;  Gerçek hizmet, dönüşüm ve gelişim yakışır” dedi.