GÜNDEME BAKIŞ- Halka kaliteli ve ekonomik hizmet sunma amacıyla, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruluşu olan Halk Ege Et, İzmir Şubesi Buca’da açıldı. Buca ilçesi Menderes Caddesi üzerinde gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ÖRNEK OLACAK PROJE! 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu uygulamanın Türkiye’ye örnek olacağını kaydederek, “Bugün gerçekten topuklu efe diye bir laf var ya bir kadına bu kadar mı yakışır. Türkiye’nin topuklu efesi Özlem başkanımızla çok anlamlı bir iş yapıyoruz. Küçücük bir dükkan ama bütün Türkiye’ye muazzam bir mesaj. O mesaj; siz üretin kardeşim biz bunu pazarlayacağız, her yerde taşıyacağız sizin ürününüz elde kalmayacak, benim vatandaşım da ucuz ve sağlıklı ürünle buluşacak. Bu projenin özü budur. Biz CHP’li 11 belediye başkanı olarak aylardır düzenli toplantılar yapıyoruz en çok kafa yorduğumuz işlerimizden biri bu çünkü bu ülkede tarımı mahvettiler, dışarıya gübreye samana muhtaç ettiler. Dedik ki biz bu bereketli topraklarda tekrar üretimi başlatacağız. Üreticinin ürettiğini satın alacağız ve vatandaşlarla buluşturacağız. Bugün o büyük projenin ilk adımını atıyoruz. Konuştuklarımızı ilk defa hayata geçiriyoruz. Öncü adım Özlem başkan adımıdır bu yolu beraber açacağız ve bütün Türkiye’ye örnek olacağız. İzmir’den Aydın’dan yayılan bu ışık bütün Türkiye’yi saracak ve başka bir Türkiye mümkün bunu bütün tür görecek” diye konuştu.  

KEMERALTI’DAN BAŞLAYARAK…
Konuşmasına devam eden Soyer, “Bugünden sonra İzmir’de öncelikle Kemeraltı’ndan başlayarak köy-koop iş birliği içinde ve yedi bölgeden 81 vilayetten kooperatiflerin ürettiklerini İzmir, Aydın, Muğla satmaya başlayacağız. Bunun için üretici dükkanları açmaya başlayacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SİZLERLE BULUŞTURMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü aydından selam getirdim. Bizler kırsal kalkınmaya çok önem veriyoruz. Türkiye’nin birçok belediyesinden burada halk ege et şubesinde doğal ürünleri sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyorum. En büyük teşekkürüm büyükşehir belediye başkana. Bu organizasyonda çok yardımcı oldular. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

KILIÇ’DAN TEŞEKKÜR
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışının ete kimliğe büründüğü en önemli uygulamalardan bir tanesi Halk Ege Et. Halk Ege Eti Buca’mıza kazandıran Buca’mıza özellikle İzmir’de Buca’yı seçen İzmir Büyükşehir Belediye başkanımıza ve proje sahibi Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğluna teşekkürler” dedi.