EMİRHAN BOL / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, il başkan yardımcıları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Çiğli arıtma tesisinde basın açıklaması yaptı.

İTİŞ KAKIŞ YAŞANDI

AK Parti heyeti tesisin sınırları içerisinde açıklama yapmak istedi ancak belediyenin güvenlik görevlileri kapının önünde durdu. Bu duruma AK Partili Sürekli çok sert tepki göstererek şunları söyledi:

“Kim talimat verdi? Böyle bir şey olur mu? Bu rezalet bir şey. Bakın şunlara asker duruşu! Demokrat CHP nerede? Bu faşistlik. Biz burada açıklama yapacağız. Bu duruşu düzeltin. Biz terörist miyiz? Biz teröristlerle beraber olanları biliyoruz. Kendileri gibi zannetmesinler. Rezalet, güvenlik tedbiri almışlar. Basar geçerim. Duracak mısınız?”

İÇERİ GİRDİLER

Sürekli ve beraberindekiler daha sonra içeri girmek için hareket etti. bu sırada güvenlikçilerle AK Partililer arasında itiş kakış yaşandı. Sürekli daha sonra, “Size bu talimatı kim verdi? Böyle bir şey olabilir mi? Hepiniz hakkında suç duyurusunda bulanacağım” dedi.

AK Partili Hızal ise, “Amiriniz kim? O gelsin. Bu nasıl bir harekettir” dedi. Bu sırada güvenlikçiler, “Biz size dokunmadık ki” dedi.

REZİL OLDUNUZ!

Sürekli, daha sonra şunları söyledi:

"Ben eski milletvekiliyim. Eski meclis üyesiyim. Bugüne kadar 10 açıklama yaptık. böyle bir durumla karşılaşmadık. Çünkü çöp, maru, çukur. Batttınız kokuya korkudan bunu yapıyorsunuz. rezalet. Neden böyle asker veziyeti alıyorsunuz. siz güvenliksiniz. Güvenlik kanuna da aykırı davranıyorsunuz. Onu da şikayet edeceğiz. İçişleri Bakanlığı'na da. Asker vaziyeti alıyorsunuz. sizin böyle hakkınız yok. Siz CHP'nin militanı mısınız? Siz devletten maaş alıyorsunuz. Benim vergilerimle maaş alıyorsunuz. Bugüne kadar efendi durduk. burada bu vaziyette duramazsınız. rahat vaziyete geçin. Biz sizin genel başkanınız gibi devlet kurumlarını basmıyoruz. buraya gelip basın açıklaması yapıyoruz. İzmir leş gibi kokuyor. Utanıyorsunuz! Rezil oldunuz"